Tuulahdus tropiikista

Kukkuu, täällä ollaan taas! Kirjoitustaukoni syy on ehkä selvinnyt instasta, jossa on ollut muutama kuva paljastamassa viimeaikojen aktiviteettini. Vietin siis ihanan loman Floridan trooppisessa ilmastossa. Vierailimme USA:ssa jo viitisenkymmentä vuotta asuneen tätini luona. Visiitin päätarkoitus oli viettää aikaa tädin kanssa, mutta myönnettäköön, että myös aurinko sekä  Palm Beachin että Miamin ympäristön nähtävyydet, luonto ja luonnollisesti myös mallit ja outletit viekottelivat meitä. Kymmenen päivän aikana ehdimmekin Tiina-tyttären kanssa kartoittaa aika suuren osan edellämainituista. Mutta silti tuntuu, että visiitti jäi aivan liian lyhyeksi, siksipä olemmekin jo suunnittelemassa uutta keikkaa ensi vuonna noille samoille hoodeille. Ajattelin tässä ekassa floridapostauksessa laittaa ihan vaan muutaman kuvan todistusaineistoksi reissustani. Jatkoa seuraa etenkin mageiden hankintojen esittelyjen muodossa. Hienoa tiistaita kaikille, kyllä kai se aurinko tännekin pian tulee....

Ensimmäisenä kuvana luonnollisesti pakollinen lähtöselfie lentokoneesta, aurinko paistoikin itse asiassa myös Helsinki-Vantaalla, mutta lämpömittari oli ihan toista kun sitten jo heti samana iltana Floridassa, jossa oli reilusti yli 20 astetta ja siitä se vaan nousi hipomaan kolmeakymppiä!


 Edelliseen kevennyspostaukseen liittyen nämä kuvat yllä ja alla: yritin pysyä aika kevyellä linjalla, yllä siis diet-coke ja alla cesar-salaatti kanalla. Paino ei muuten noussut ollenkaan reissussa, mutta ei se tietenkään laskenutkaan. Söimme ihanasti kaikenlaista herkkua: hummeria, thaikkuruokaa, erilaisia salaatteja jne. Lämmössä ei onneksi ole samanlaista ruokahalua, kun täällä usein niin harmaassa ja kalseassa kotimaassa. Ja vettä juotiin ihan litrakaupalla!

Ja sitten ihan jokunen luontokuva: tädin puutarhakukkanen, ah niin sievä ja 

Evergladen luonnonsuojelualueen maisemia - ja katsokaa, hui, siellä on alligaattori!!
Tässä myös alligaattori, näimme yhteensä neljä erikokoista alligaattoria, onneksi heillä ei ollut nälkä ja ne pysyivät kiltisti ihan siellä vedessä!

Alla oleva olio on iguana, joka oli päätynyt tädin asumisalueen pikkuisen lammen rannalle, ihan pihapiiriin. Siinä se nurtsilla katseli liikkumatta ja rauhallisena meitä, kun me innosta puhkuen kuvasimme sitä. Kaunis!


Tädin alueen uima-altaalta tunnelmakuva. Kävimme täällä muutamalla aamu- ja iltauinnilla. 

Ja maistiaisiksi tähän vain yksi  otos Miamin turneelta, otimme Hop on, Hop off-dösäretket ja veneretken, ihan niinkuin kunnon turistin pitääkin. Rakastuin Miami Beachin Art deco-arkkitehtuuriin, josta tietenkin olisi pitänyt saada parempia kuvia, mutta netistähän niitä löytyy.  Kävimme Miamissa vain yhtenä päivänä, eli tietty siellä jäi paljon kokematta. Mutta jotain pitää säästää ensi kertaankin. 

Ja sitten tää, en kestä! Aika hiljattain avattu outletti, noin 100 liikettä, ravintoloita, kahviloita - kaikkea. Huhhuh. Lenkkareita tuli neljät ja vähän kaikkea muutakin. 
Ja
reissun alkupäässä ehdimme käymään myös Wellington Mallissa, jossa annoimme muovikortin vinkua etenkin VS:n treenivaateosastolla. Esittelyä seuraa kaikesta vielä jonakuna päivänä. 

Edellä siis vain tsiljoonasosa maistiaisia ihanasta matkasta, vielä tää Stadinainen on ihan pää pyörällä kaikesta, joten suhtautukaa sopivan sallivasti näihin kuviin ja tekstiin. 
Love!Kommentit