Välipäivän terkkuja

Joulu tuli, joulu meni, ja ihan hyvin tämä erilainen joulu menikin. Vietimme Ekin kanssa muutaman päivän Köpiksessä. Tällainen lyhyt citybreak oli varsin virkistävä tapa viettää joulua ja Köpis osoittautui hyväksi valinnaksi. Olimme valinneet hotelliksi Kong Arthurin, joka sekin varmistui hyväksi valinnaksi. Hotelli oli tarpeeksi korkealaatuinen ja samalla hyvin kodikas ja lämminhenkinen. Hotellin yhteydessä sijaitsee Köpiksen paras (kuulemma) spa, jossa on tarjolla hoitoja joka lähtöön. En ollut jaksanut tilata mitään etukäteen ja ajat olivat kortilla. Sain kuitenkin soviteltua itselleni manikyyrin ja geelilakkauksen. Jouluaattoaamuna hyödynsin myös jopa hotellin pientä kuntosalia - reipas minä!  Hotellin ravintolatarjonta ei ollut kovinkaan laajaa; hotellissa itsessään ei sijainnut muuta kuin aamiaishuone ja lobbybar, mutta samassa korttelissa oli monta hyvää raflaa. Rakastan yleensä hotelliaamiaisia ja Kong Arthurin aamiaiset olivat ihan huippua. Kaikki tarjolla oleva oli luomua ja lähituotettua - tuoretta ja raikasta. Tutkimme sympaattista kaupunkia luonnollisesti  sekä bussilla että veneellä ja kiertellimme paljon myös jalkaisin. Teimme tankkauspysähdyksiä tarpeen vaatiessa, pyhinä tosin useat ravintolat olivat kiinni. Jouluaattona onnistuimme saamaan viimeiset paikat uudehkosta P Eatery -ravintolasta ja nautimme varsin perinteisen tanskalaisen jouluillallisen. Menu sisälsi graavilohta sekä ankkaa ja kinkkua mm. karamellisoitujen perunoiden ja punakaalin kera. Jälkiruuaksi oli tarjolla risalamande -sörsseli (riisipuuroa, kermaa ja suuri määrä mantelirouhetta). Myös kauppojen aukioloajat olivat sen verran niukat, että en ehtinyt tehdä mitään ostoksia. Voitte kuvitella, miltä Stadinaisesta tuntui kävellä Strögetillä ja nähdä kaikki toinen toistaa mageammat vaateputiikit - kaikki KIINNI!! No, täytynee tehdä toinen reissu Köpikseen sitten vaikka kesällä - ja varmistaa aukioloajat etukäteen! Myös museot jäivät koluamatta tällä kertaa, mm. Lousiana olisi ollut hienoa nähdä. En sure näitä kuitenkaan nyt ollenkaan, tän reissun tarkoitus oli vaan relata ja päästä kotijoulua pakoon.

Sääolosuhteet Köpiksessä  olivat just niin harmaat kuin täällä pohjolassa muutenkin usein tähän aikaan vuodesta; pari kertaa näimme auringon, mutta pääosin oli sateista ja pimeää - valkoisesta joulusta ei ollut tietoakaan. Tai joo, Tivolissa oli valkea joulu, siellä oli nimittäin puut ja pikkukojut kuorrutettu tekolumella. Tivoli oli muutenkin ehkä koko matkan kohokohta, siellä pääsi jouluiseen juhlatunnelmaan. Mistään joulurauhasta ei tietty voi puhua, mutta upeat jouluvalot ja -koristeet, jolukojut, jouluiset tuoksut jne olivat omiaan saamaan aikaan kivan jouluisen fiiliksen. Emme menneet mihinkään laitteisiin vaan käyskentelimme ympäri ihmetellen ja ihaillen. Tivolissa on kymmeniä kuppiloita, joten söimme päivän aikana sekä kunnon smörrebrödit lounaaksi että hyvän illallisen. Vietimme Tivolissa koko joulupäivän, siinä taisi mennä seitsemisen tuntia - venytimme vierailua yhdeksään asti, sillä halusimme nähdä ilotulituksen, joka tarjotaan perinteisesti aina jouluna ja uutena vuotena.


Tivolin sisäänkäynti.  Kun tulimme, oli sen verran valoisaa, ettei upeat valaistukset vielä erottuneet, myöhemmin illan pimetessä koko Tivoli oli valtava valomeri. 
Tässä muuten näkyy syksyn parhaat vaateostokseni: punainen villakangastakki Henkkamaukan nettikaupasta, pinkit byysat Samsoe&Samsoesta, pinkki kaulaliina HkiVantaan lentoasemalta ja stretch-nilkkurit Red Shoesta. Turistilla pitää aina olla reppu selässä, se on tietty rakas treenireppu, Kånken Max. Takin alta pilkottaa ruusukullanvärinen pikkulaukku Redshoesta. 

 Tivolissa on hotellikin, tässä takana

 Turisti taas punaisessa takissaan ja pinkissä kaulaliinassa

En näpsinyt montaa kuvaa, mutta tässä esimerkki ihanista Tivolin valaistuksista 

 Tivolin puolelta otettu kuva ympäröivistä torneista (ja toiletti-kyltistä :)

 "Näättekö, me pussataan Tivolissa"  :D :D 

Toivon tässä tällä irvistyksellä itselleni iloisempaa vuotta 2018 ja teille kaikille toivotan niin ihanaa ja onnellista uutta vuotta kuin vaan koskaan mitenkään on mahdollista! Puss <3

Kommentit