Erilainen joulu

Tänä vuonna joulusta tulee aika lailla erilainen. Tai oikeastaan muutos alkoi jo viime jouluna, kun rakas isäni oli sairaalassa, jossa hän nukkui pois tapaninpäivänä. Toistakymmentä vuotta olimme sitä ennen  viettäneet joulua kaikki yhdessä, neljän sukupolven voimalla ja ennen neljännen sukupolven ilmaantumista homma hoitui kolmen sukupolven voimin. Poikaystävät ja avio- ja avomiehet (!) ovat vaihtuneet ja vaihdelleet, mutta ydinjoukko on pysynyt samana. Viime jouluna siis isä oli pois joukosta ja tänä jouluna on myös äiti siellä jossain isän luona. Siispä kenelläkään meistä ei nyt ole haluja mihinkään erityiseen joulun viettoon. Neljäs sukupolvi - Wille ja Lukke - saavat onneksi kivan joulun isänsä puolen sukulaisissa, me muut vietämme vähän sitten eri tavoin.

Meillä on Ekin kanssa tämän kämpän järjestelyt vielä aika vaiheessa, vähän kerrallaan saadaan tavaroita paikoilleen. Suurin urakka on nyt kaikki kirjat, vanhempieni kirjasto käsittää satoja ja satoja kirjoja, joista suuresta osasta olen päättänyt luopua. Kunhan sais päätettyä mistä luopuis ja mistä ei. Itse asiassa en haluaisi luopua mistään, mutta kun olen jo luopunut suuresta osasta kirjahyllyjä, niin kaipa  noista tsiljoonassa kasassa ja pinossa olevista kirjoistakin voisi luopua.  Kirjaproggiksen jälkeen alkaa dokumenttien ja valokuvien setviminen. Jossain vaiheessa. Nyt jouluna rauhoitamme kuitenkin raivausproggiksen, nyt on levon aika.

Joulun jälkeen meillä alkaa vielä kylppäri- ja veskiremppa ja sen jälkeen remontit saavat jäädä, onhan tässä jo ihan tarpeeksi rempattukin. Koko asunto!

Olen yrittänyt muuntaa kämpän luonnetta vähän boheemimpaan ja eklektisempään suuntaan, osittain ehkä olen onnistunutkin. Haluan hyödyntää olemassa olevia tavaroita, tauluja ja huonekaluja - eli niiden ehdoilla mennään. Paljosta tietty olen luopunut, mutta mitään uutta en aio ostaa. Noh, muutamaan tyynynpäälliseen, verhoon ja pöytäliinaan olen satsannut. Ja tietty kasveihin. Niillä saa asunnon yleisilmettä vähän muutettua. Alla muutama jouluisempi fiiliskuva, sisustusesittelyä sitten joskus myöhemmin joulun jälkeen.

Nyt rauhaisaa joulua kaikille <3

Tässä myös Lenni-tonttu valmistautuu jouluun! 


Kommentit

Lähetä kommentti