Munax on moneks

Monet uskovat tietävänsä ainakin jotain Stadinaisen intohimojen kohteista - ja juu, oikein on; rakastan kenkiä, ihania vaatteita ja tietenkin omaa Stadia. Mutta se, mitä moni ei tiedäkään on, että Stadinainen rakastaa myös kananmunia! Himoitsen kananmunia kaikilla tavoin valmistettuna. Usein esim. hotelliaamiaisilla jengi katselee silmät ymmyrkäisinä, kun lataan lautaselleni ainakin neljä keitettyä munaa ja sen viereen hurjan keon munakokkelia. Jos tarjolla on paistettuja munia, niin niitäkin pääsee lautaselle. Buffet-illallisilla porukka taas pyörittelee päätään, kun syön kananmunanpuolikkaita alkupalapuolelta sen sijaan, että hakisin jotain paistia tai muuta lämmintä herkkua.

Edellä olevan alustuksen jälkeen ymmärtänette, että olin enemmän kuin riemuissani, kun sähköpostiin pumpsahti Laitilan kanatarha Oy:n - Munax Oy:n lehdistökutsu Emo Gastrobarin kolmen ruokalajin kananmunamenun äärelle. Huippukokki Pekka Teräva kertoi valmistamastaan ateriasta, jossa todellakin kaikissa annoksissa oli hyödynnetty kananmunia raaka-aineina. Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka ja viestintäjohtaja Lisa Savola kertoivat meille yrityksen toiminnasta ja esittelivät uutuuksia. Eipä olekaan turhaa, että firma käyttää sloganinaan Koska jonkun täytyy olla ensimmäinen -lausetta, sillä Munax on todella varsinainen uranuurtaja kananmunan käyttömahdollisuuksiin liittyen. Tarjolla on, paitsi kananmunia eri nimikkeillä/eri tavoin tuotettuna, mm. eri makuisia kananmunasmoothieita, valkuaispötköjä ja tölkkejä ja ihanan makuista munavoita. Lisäksi Stadinaisen treeniravinnoksi löytyy perusmunien, smoothien ja valkuaisten lisäksi myös ihan protskujauhekin, apelsiinin ja sitruunan makuisena. Täytyy todellakin testata, kuulostaa ainakin tosihyvältä!

Vaikka olen varsinainen kananmunanainen, en silti ole pahemmin funtsinut noita munamarkkinoiden eri nimikkeitä. Luomua olen ostanut ja vapaan kanan munia. Mutta en oikein ole hiffannut mitä eroa missäkin on. Kuka kana asuu ulkona ja kuka sisällä, kuka syö mitä ruokaa ja kuka on lattialla ja kuka orrella. Ja kuka munii isoja munia ja kuka ruskeita jne. Saimmme näihin eilen aika hyvät selvitykset sillä seurauksella, että nyt omaan kananmunakäyttäytymiseen tuli muutos. En enää vaan vedä hyllyltä jotain pakettia vaan tulen aina ostamaan Laitilan kananmunia, ja mieluiten ulkotarhakanojen munia tai luomumunia, värillä tai koolla ei niinkään ole väliä.

Saimme mukaamme pienen kylmälaukun, jossa oli valkuaispakkauksia ja ulkotarhakanojen munia. Keitinkin heti tänä aamuna pari munaa uudesta pakkauksesta, ihania olivat!!


Kumpi muuten oli ekax - muna vai kana? No ainankin Munax näyttäis olevan ensimmäisenä kehittämässä kananmunista vaikka mitä :)Kananmunasmoothieta voi käyttää tällaiseen drinkkiin - ihan mielettömän hyvää, tykkäsin! Smoothiesta voi tehdä vaikka mehujäätä, jos haluaa. Tai käyttää puurossa. 

Loistava kokki Pekka Terävä kertoili innostuneena illan munamenusta


 Munax Oy:n edustajat Janne Torikka ja Lisa Savola


 Munasmoothiet valloittavat maailmaa ja ihan syystä!


Pekka Terävän loihtima herkullinen alkupala, rieskaa, lohta, mätia ja aivan superhyvää munavoita, ihana yhdistelmä!


Pääruokana kuhaa ja tietenkin munaa käytetty kastikkeeseen 


 Ja jälkkäri sitten - marenkiin tietenkin valkuaiset ja munia leivonnaiseen ja munasmoothieta sorbettiin!


Näppäriä reseptejä löytyy Laitilan - Munaxin nettisivuilta

Kommentit