Ekin Chef's salad

Niihän se vaan on, ettei Stadinaista usein keittiössä näy. Tai nyt taas liioittelen, tottakai olen keittiössä, mutta useinkaan en ruuanlaittopuuhissa. Jos/kun meillä syödään kotitekoista ruokaa, on se väistämättä Eki, joka kokkaa. Ekiä voisi siis kaikella kohtuulla kutsua meidän perheen keittiöpäälliköksi, Chefiksi. Nyt tosin kun tuon tuohon kirjoitin, niin kuulostaa sekin liioittelulta, ei meillä kukaan ole päällikkö, jos multa kysytään... Oisko toi titteli kuitenkin hyvä aasinsilta päästäkseni esittelemään meidän (Ekin) version perinteisestä Chef's salaatista. Alunpitäen tämä resepti tuli minulta. Inspiraation tähän salaattiin sain ruotsinajoilta. Kävimme aika usein Gallerian-kauppakeskuksessa Hamngatanilla lounaalla. Olin siihen aikaan töissä ihan siinä NK-tavarataloa vastapäätä ja Gallerian sijaitsi vieressä. Gallerianissa on edelleenkin useita ravintoloita, joskin tämä toisen kerroksen salaattipaikka taitaa olla lopetettu. Nyt puhutaan kuitenkin 80-luvusta, eli paljon on sielläkin muuttunut. No joo, siellä söimme tällaisen salaatin, jota kutsuttiin kylläkin Schweitzer -salaatiksi. Nimi taisi johtua sveitsiläisestä juustosta, jota varmaankin käytettiin - siis jotain emmentalia käsittääkseni.  Annoksessa oli salaatin, kurkun ja tomaatin lisäksi paprikaa, kinkkua juustoa ja maissiakin taisi olla. Ja mausteena oreganoa. Se oli ihanaa!  Siitä sitten vuosien varrella on kehkeytynyt tämä meidän suosikkisalaattimme. Kas tässä ohje muillekin.

Jäävuorisalaattia - revi
Kurkkua - pilko
Tomaattia - pilko
Purkkimaissia - poista neste
Purjoa (tuoretta kesäsipulia) - viipaloi
(Tuoretta paprikaa) - viipaloi
Juustoa (kerma-/emmental-/ tms) - raasta karhealla puolella
Laadukasta saunapalvikinkkua viipaleina - pilko viipaleet pieniksi
Mausteeksi kuivattua oreganoa - maun mukaan

Kastikkeeksi käy mikä vaan, mieluiten öljy/balsamico tai vaikka Caesar-kastike, jota rakastan!


Tässä päällä Felixin valmista Caesar-kastiketta, mutta muukin käy!



Kommentit