Stadinaisen fitnesspäiväkirja - pumppia pukkaa

Heippa ja terkkuja Ruotsista. Tein pienen risteilymatkan lapsenlapsieni kanssa Stokikseen. Perillä Tukholmassa poikien morfar (ex-mieheni siis) oli kullanmuruja vastassa ja minä pyrhälsin omille teilleni. Iltapäivällä pojat tuotiin takaisin minulle ja siitä sitten seilasimme takaisin kotiin. Tukholmassa osallistuin paikallisen Friskis&Svettiksen Skivstång-tunnille ja tapasin myös kaverini Hellevin. Hellevin kanssa sain ilon nauttia kevään ensimmäisestä terde-lounaasta Tukholman SoFossa.

No, mutta tämän postauksen piti olla fitnesspostaus, joten tässä sitä sitten tulee - ihan vähän. Olen innostunut, tai oikeastaan olen ollut jo kauan, body pump-tyyppisestä treenistä. Oman Power Hour-treenin lisäksi just pumppi on sellainen, jossa jokainen saa tunnista irti tasan sen, minkä ikinä vaan jaksaa. Tykkään kun saa haastaa itsensä ja tehoja voi säätää itse valitsemalla sopivat painot jne. Friskiksen Skivstång on vähän erilainen kun Les Mills -pumppi, lämmittely esim tehdään ilman painoja. Muutenkin tunti on suunniteltu järkevästi siten, että painoja vähennetään successiivisesti tunnin aikana, ts. aloitetaan isoilla painoilla ja loppua kohti painot vähenevät sitä mukaa kuin siirrytään toisiin lihasryhmiin. Se mikä Les Millsissä mua on vähän häirinnyt on painojen "jatkuva" vekslaaminen (tai siltä ainakin on tuntunut), välillä lisää ja välillä pois - siinä menee aikaa. Tai kai se sitten riippuu siitä, kuinka kovilla painoilla haluaa treenata, en tiedä, mutta ainakin F&S- treeni tuntui paljon selkeämmältä ja sujuvammalta.

Ja hepp! Kuinka sattuikaan, tilasin viime viikolla kotiinkin pump setin. Ajattelin, että voin välillä tsekkailla joitain juttuja himassa kaikessa rauhassa, kun en ehdi Motivuksen pump-tunneille. Motivuksessa pumppia on vaan Centerissä, eikä ajat sovi melkein koskaan. Siispä katsotaan, miten tämä tästä etenee. Eihän se tietenkään ole sama, kun ei ole ryhmäfiilistä eikä ohjaajan kannustusta, mutta voihan sitä aina suunnitella. Pidän teidät ajan tasalla tästä proggiksesta. Huomenna alkaa...


 Jos ei muuta, niin väri ainakin mätsää olohuoneen maton kanssa :D 
Kommentit

  1. Onpas söpöset - ja tehokkaan näköiset. Itse vasta haaveilen kunnosta, jolloin tuollaisiin tarttua. Mutta projekti on sentään jo aloitettu - pidä peukkuja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä se lähtee, päivä päivältä 😀🍀

      Poista

Lähetä kommentti