Stadinainen testaa - Gabriel 1763

Porvoosta on kehittymässä varsinainen ravintolakaupunki. Kyllähän siellä on aina ollut hyviä ravintoloita, kautta vuosisatojen. Mutta nyt gourmet-kaupungin mainetta on alettu tietoisesti rakentaa ja kaupunkiin onkin ilmaantunut toinen toistaan mielenkiintoisempia ravintoloita. Yksi suht uusi rafla on vuonna 2012 avattu Gabriels 1763. Testasin sen pari vuotta sitten ja nyt eilen uudestaan. Gabriels on tunnettu etenkin erikoispitsoistaan ja risotoistaan. Pitsoilla on varsin hauskat nimet, joilla on tietenkin joku yhteys Porvooseen. Ekalla käynnillä taisin testata Rautakaupan ja nyt eilen vedin Kirkon. Seuralaiset nauttivat kermaisen risoton. Pitsoissa on ihanan rapea pohja ja täytteitä on sopivasti. Pitserioissa pyydän yleensä aina lisäksi rucolaa ja tuoreita tomaatteja, Kirkossa ne tulivat automaattisesti mozzarellan ja ilmakuivatun kinkun lisäksi. Tosihyvää! Seuralaisten risotto oli kuulema maukas, mutta aika raskas, toiselta jäi osa syömättä. Jälkiruuaksi otimme Creme catalanan ja raparperisorbetin, kauniita ja hyviä.  Meillä oli pöytävaraus klo 15, ja se näytti todellakin olevan tarpeen; seuraavat vapaat pöydät olisivat olleet klo 21:n jälkeen. Porvoossa olikin eilen varsinainen super-lauantai; en ole koskaan, ikinä kymmenien vuosien aikana, nähnyt Porvoossa näin paljon ihmisiä. Vanha kaupunki oli tukossa, ihmisiä tungeksi kapeilla kaduilla, kaupoissa, ravintoloissa ja baareissa. Brunbergin karkkikaupan edessä jonot kiemurtelivat pitkälle keskellä Välikatua. Pakkassää oli kirkas ja aurinkoinen, turkki olisi ollut tarpeen,  Gabrielsissa on mukavaa, kodikasta jä lämmin glögi piti elimistön lämpötilan kohdillaan.








Tällaista jonoa en ole nähnyt koskaan Brunbergin kaupan edessä, en edes tiukimpina risteilykausina kesällä. 

Kommentit