Stadinainen testaa - Ravintola Presto

Olen kävellyt usein tässä lähistöllä sijaitsevan Ravintola Preston ohi ja vilkaissut sisään Royal Ravintoloiden italialaisravintolan isoista ikkunoista. Olen myös aika-ajoin törmännyt arviointeihin, jotka ovat olleet vaihtelevia. Yleiskäsitykseni lukemieni arvosteluiden pohjalta on ollut, että Preston arkilounas on hyvä ja suositeltava, mutta illallis/ala carte -ravintolana sillä olisi parantamisen varaa. Kun sitten meidän G3-ryhmä funtsi lauantain lounastapaamispaikkaa, päätin ehdottaa Prestoa. Ravintolan interiööri ja tunnelma on mukava, saimme pöydät aivan ison ikkunan vierestä. Ikkunasta oli avarat näkymät Eteläesplanadille. Ravintola oli täynnä vielä klo 14 aikaan, onneksi meillä oli pöytävaraus. Siinä istuessamme tajusin, että Preston takaosa onkin juuri se sama baari, johon pääsee Teatteri Savoyn tauolla.  Siispä olenhan minä Prestossa käynyt, mutta en koskaan ole mennyt baarin läpi Espan puoleiseen ravintolaan. 

Palvelu oli aika vaisua, joskin ystävällistä ja ihan norminopeaa, ei hidasta eikä supertehokastakaan. Otimme Anin kanssa alkuun Aperol Spritzit, jotka olivat ihan okey, samanlaisia kuin monet Italiassa juomamme. Hyppäsimme suoraan lämpimiin ruokiin; minulle pitsaa ja Anille ja Leilalle pastat. Pitsasta en voi oikein löytää mitää kovin kehuttavaa, ikävä kyllä. Pullamainen paistos tarjottiin puualustalta, joka tosin oli kiva, mutta itse makuelämys jäi varsin vajaaksi. Positiivista oli, että sain joustavasti vaihtaa mustekalan latva-artisokaksi ja lisäksi sain pyytämääni tuoretta tomaattia pitsani päälle. Muita täytteitä oli juuston ja tomaatin lisäksi katkaravut ja valkosipuli. Artisokkaa oli aika runsaasti, samoin tomaattia oli riittävästi - sen sijaan katkarapujen suhteen oli pihistelty, ne olivat pieniä purkkikatkiksia ja niitä oli aika vähän. Mutta suurin miinus tulee kuitenkin pullamössöpohjasta, joka jäi pyörimään suussa. Pidän paljon enemmän rapeista ohuista pitsapohjista. Ehkä tämä on makuasia, en tiedä, mutta pitsaa en Prestossa enää ota. 

Anin ja Leilan pastat olivat kuulema okey, eivät huippuja, lähinnä kai kohtuullisen hyviä. Ani otti lisäkkeeksi ylimääräisen annoksen latva-artisokkaa. Jälkkärikahvi tarjottiin pahasti jäähtyneenä, joka oli pettymys. 

Lauantain lounaan perusteella suosittelen Prestoa sen hyvän sijainnin ja viihtyisän interiöörin puolesta. Jos kaipaa okey-ruokaa, niin sitten sekin puoli on kondiksessa, mutta suuria makuelämyksiä odottavalle suosittelisin jotain muuta paikkaa. 

Kylmä kahvi kaunistaa :)

Kommentit