Auttaako KonMari?

Stadinainen on taas kerran päättänyt saada elämänsä järjestykseen. Niin, tai ainakin tarvaransa. Tai ainakin vaatteensa ja kenkänsä. Tai ainakin osan niistä. He, jotka ovat seuranneet näitä päivityksiä, tietävät, että tällaisia järjestysvimmoja esiintyy täällä päin aina silloin tällöin. Mutta nyt on korkea aika ryhdistäytyä taas kerran. Jostain syystä kaapit ja hyllyt ja kaikki mahdolliset säilytyspaikat alkavat pursua yli laitojen. Mikä avuksi? No, KonMari tietenkin! Nyt viime aikoina, aina, kun olen marissut tästä pursuamisongelmasta ihmisten kuullen, olen saanut ohjeeksi alkaa noudattaa Marie Kondon KonMari -oppeja. Okey, jos tämä kuuleman mukaan "uskomattoman tehokas menetelmä" mukamas toimii, niin voinhan yrittää. Kävin ostamassa kyseisen best seller -pokkarin ja aloin selata. Huhhuh, en varmasti pysty noudattamaan kaikkia ohjeita, mutta varmasti saan hyviä vinkkejä paremman järjestyksen luomiseen. Hommiin siis!

KonMarissa neuvotaan aloittamaan vaatteiden karsinta keräämällä kaikki kodin vaatteet lattialle. Ei onnistu, ei mahdu lattioille! Mutta päätin soveltaa, otin varastosta ylimääräisen rekin ja aloin ripustaa vaatteita siihen. Vedin vaan siis suinpäin vaatteita kaapeista henkareineen päivineen. Työn etenemisen helpottamiseksi KonMarissa kehoitetaan lajittelemaan vaatteet ryhmittäin ja karsia ryhmä kerrallaan. Niin ajattelin tehdä. Kunhan saisin kaikki vaatteet esille. Mutta puhti loppui ennen kuin onnistuin saamaan kaikki vaatteet esiin. Siihen se homma nyt jäi... Tällä hetkellä järjestys on viimeinen asia, joka tulee mieleen, kun tätä vaateosastoa katsoo. 

Ahistaa! 
No, huomenna on uusi päivä :)
Jatkuu.

Kommentit

  1. Mitä järkeä on levittää kaikki vaatteet lattialle ja aloittaa sitten homma? Ota yksi vaate kerrallaan vaatekaapista ja jos et ole sitä kahteen vuoteen käyttänyt, niin laitat kiertoon. Näin menet kaappi/tanko kerrallaan, pääset paljon helpommalla.

    VastaaPoista
  2. Olet varmasti oikeassa, minulla on vaan se ongelma, että siellä vanhoissa on rakkaita juttuja, joita en ole käyttänyt, mutta joista en voi luopua ja joita kyllä sitten joskus innostun käyttämään. Toi kaksi vuotta ei toimi mulla. Tai en tiedä, vois laittaa toimimaan. Öööö - tuun sekopäiseksi :) Kiitos neuvosta joka tapauksessa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti