NyMo-fani täällä, heippa!

Heips! Aamuni alkaa useimmiten valtavalla kupillisella maitokahvia, kahdella kokojyväpaahtoleivänpalalla ja NyMo:lla. NyMo on Ruotsin teevee-nelosen aamuohjelma. Entisenä ruotsalaisena olen hankkinut meille kanavapaketin, johon Ruotsin 1-6-kanavat sisältyvät. Ruotsalaiset aamuohjelmat lyövät mennen tullen laudalta suomalaiset vastaavat. Nyhetsmorgon (NyMo)  esimerkiksi, on just sopiva kombo kevyttä ja vakavaa. Ohjelma on aina ajan tasalla ja se osaa hetkessä sopeuttaa sisältönsä maailman tapahtumiin. Kanava ei pelkää muuttaa sisältöratkaisujaan heti, kun jotain merkittävää tapahtuu. Ruotsin nelosta seuraamalla pysyn jatkuvasti ajan tasalla päivänpoliittisista tapahtumista ja muusta maailman menosta. "Painavan" sisällön lisäksi aamuohjelma valistaa minua kirjallisuudesta, teatterista. leffoista ym. kulttuurista. Ja mikä Stadinaisen pinnallisuutta tietenkin puhuttelee paljon; muodista. Eilisen aamun ohjelmassa, esimerkiksi, ruotsalaiset stailistit kertoivat, mitkä trendit ovat päällimmäisinä syksyn päällysvaatteissa. Eihän siellä mitään suuria yllätyksiä tullut, mutta oli ihan kiva silti saada kuulla muiden muassa se, että leopardikuvio ja muut eläinkuosit ovat edelleen tosi-in! Jos ei halua pukeutua kokonaan leoon, voi kuviota/kuoseja yhdistää esim takkien hihansuihin tai lisätä yksityiskohtana johonkin muuhun kokonaisuuteen. Tekoturkikset ovat myös edelleen kovaa kamaa, mutta kyllä oikeatakin turkista voi käyttää, jos itse haluaa. Tällöin esim.lampaannahka-vuoratut rotsit ovat ihan ajanmukaisia. Ja edelleen, aina vaan, ruotsalaiset suosittelevat mustia bikerrotseja. 

Ei siis mitään ihmeitä uutisia trendirintamalta, mutta kivaa silti :).  


 Hahaa - vauhdissa Lumialla näpättyjä kuvia eilisaamun sessiosta!Alla Nyhetsmorgonin ja Expressen -lehden muotitoimittaja Emma Danielssonin lista syksyn kovimmista trendeistä: 
Leopardikuviot - räätälöidyissä takeissa, keinoturkisjakuissa ja pieninä, koristeellisina yksityiskohtina
Militääri-tyyliset päällysvaatteet - suorat kaksirivinapitetut takit ja jakut, messinkinapit. 
Tekoturkikset kaikissa mahdollisissa väreissä ja kuvioissa, myös yksityiskohdissa 
Takit, joissa strukturoitu pinta, paljon pörröisiä pintoja, mohair ym. 
Korostettu vyötärö - nyt ovat vyöt taas muodissa, niiden avulla korostetaan vartalon muotoja
Bomber-jakku on yksi syksyn trendikkäimmistä päällysvaatteista, saatavilla myös paksulla vuorella
Vuorattu mc-rotsi - lampaannahalla vuorattu biker-rotsi on edelleen in

Kengät - musta kiiltonahka on ehdottomasti yksi suurimmista trendeistä. Myös eläinkuosit ovat in. Polvipituiset mokkasaappaat samoin, kuten myös herrainkengät; loaferit ja broguet. 

Tämän läpikäynnin jälkeen Stadinainen rientää vaatekaapilleen ja löytää sieltä varmasti ihan kelponuttuja - mulla on ainakin nahkiksia ja löytyy jotain leopardikuvioistakin. Kaapista löytyy myös mokkasaappaita, mustaa kiiltonahkaa ja saattaapa sieltä pöllähtää esiin jotkut miestenkengätkin.  Nyt en muista. löytyykö kaapista feikkiturkiksia tai lammasvaatteita - täytyy mennä tsiigaamaan ja kaivelemaan! Ja sitäpaitsi, eihän noita kaikkia tarvita, oma tyyli paras tyyli, mutta jotain tuolta listalta voi hyödyntää ja tuntea itsensä trendikkääksi :) 


Trendikästä viikoloppua kaikille! 
Kommentit