Stadinainen testaa: Krog Roba

Olen jo jonkin aikaa halunnut tutustua Kaartinkaupungin uudehkoon Krog Robaan. Entiseen Roban poliisikiinteistöön on rakennettu hotelli ja sen yhteyteen luonnollisesti ravintola. Siispä vihdoin eilen saimme tilaisuuden sopia illallisen sinne ystäviemme Paulan ja Laurin kanssa. 

Odotukset kasvoivat kun saavuimme täysinäiseen ja hyvin viihtyisän tuntuiseen ravintolasaliin. Olimme varanneet pöydän klo 20:ksi. Kaikki sujui suhteellisen hyvin alkudrikkejä valittaessa, ainoastaan oluiden valinta osoittautui vähän haasteelliseksi, mutta ehkä se johtuu enemmän mieheni olutmausta, kuin ravintolan listasta, en tiedä. Paulan ja Laurin Napue-gt:t olivat hyvänmakuiset ja kivannäköiset, Ekin dry martini tarjoiltiin hauskasti tavanomaisesta poikkeavasta lasista ja minun prosecco oli ihan sitä mitä pitikin. Mutta sitten alkoi pettymykset. Menulla annokset vaikuttivat houkuttelevilta, mutta annosten toteutus ontui ikävä kyllä reippaasti. Seuralaisten paahdetut kampasimpukat olivat heidän odotuksiinsa nähden aivan liian vähän paahdettuja ja tilpehöörejä/kastikkeita oli niin vähän, että makuelämys jäi mitättömäksi. Itse tilasin vihreän salaatin, joka oli varsin kaunis, mutta yhdistelmä oli pahuksen kitkerä. Tilanne ikävä kyllä paheni, kun pääsimme pääruokiin. Eki ja Lauri tilasivat molemmat nieriää. Ekin nieriä tuli raakana, Laurilla sama annos oli kypsempi. Tarjoilija ei heti ottanut kysymystä kalan kypsyysasteesta vakavasti, vaan alkoi selitellä, että näin meillä... Vasta kun osoitimme Laurin kalaa ja näytimme eron, tarjoilija suostui ottamaan annoksen keittiöön ja asia hoitui. Paulan siika-annos oli onneksi Paulan kokemuksen mukaan ns. ookoo, ei loistava, mutta ei huonokaan. Minä olen vannoutunut erikoisburgereiden testaaja, joten tilasin tälläkin kertaa talon burgerin. Ja voi ei, sekin oli pettymys. Kova paksu lihamöhkäle ja voimainen kastike perussuolakurkun ja salaatilehden kanssa pullamaisen, kuivahkon, vehnäleivän välissä. Talon barbeque- kastike ei sekään ikävä kyllä säväyttänyt - tai siis en oikein tajunnit mikä oli sitä kastiketta. Pullan välissä oli kastiketta, mutta se ei vastannut mielikuvaa barbequekastikkeesta, ennemminkin se tosiaan oli jotain voikastiketta, bearnaisea tms. Kipossa taas oli ketsuppia ja majoneesia - tai siltä ainakin se mastui. Maalaisranskalaiset olivat kovia ja kylmiä ja niihin oli lipsahtanut liikaa suolaa. Perustoteamus: hinta-laatusuhde ei tässä ravintolassa kohtaa, ei sitten mitenkään :(.

Jälkiruokaa ei tämän kokemuksen jälkeen haluttukaan tilata. Harmittaa - aivan mielettömän ihana miljöö, mutta ruuan ja palvelun johdosta paikkaa ei voi suositella kenellekään. Harvoin olen pettynyt näin paljon ravintolakäynnillä. Alla kännykameralla otettuja kuvia - pahoittelen kuvien laatua.

Lopuksi kuitenkin: ei tämä ole mitenkään vakavaa,  elintasoelämäähän me elämme.  Tuntuu hurjan etuoikeutetulta, kun voi  napista tällaisista asioista samaan aikaan kun suuri osa maapallon ihmisistä taistelee hengestään! 

Ekin draija tarjoiltiin hauskasti epätyypillisestä lasista

Paulan ja Laurin Napue-GT:n tarjoiltiin katajanoksan ja puolukoiden kera


Nieriä, oikein kypsytettynä kurpitsakastikkeen kanssa

 Siika oli kuulema ihan hyvää :)
Reilun  kahdenkympin hamppari....

Kommentit