Kotipuuhastelua

Sisusteluteema jatkuu pienin askelin kohti syksyä. Olemme asuneet jo vuoden verran uudessa asunnossamme, mutta paljon on vielä jäänyt vähän ikäänkuin vaiheeseen. Esimerkiksi osa tauluista on vaan makaillut ja nojaillut tuoleilla ja lattioilla. Itse en ole tauluja oikeastaan koskaan edes hankkinut, mutta niitäkin on kertynyt eripuolilta vanhemmilta ja muilta sukulaisilta. Kasvoin kodissa, jossa seinät ovat olleet suureksi osaksi taulujen peitossa. Ei mitään hirveän arvokkaita tauluja, mutta tauluja ja taidetta kuitenkin. Etenkin isäni on ollut varsin kiinnostunut ja innostunut kuvataiteista, sieltä kai omakin kiinnostukseni, ja myöhemmin uravalintanikin, on saanut potkua tai ainakin joku pieni siemen tähän suuntaan on lähtenyt jo lapsuudessa itämään. Kenties.

No kuitenkin, tauluja täällä on, jos jonkinlaisia. Ja nyt viimepäivinä olen niitä yrittänyt taas laitella paikoilleen. Se ei ole helppoa, haluan teokset ja kuvat jotenkin kivoihin ryhmiin sekä visuaalisesti että myös sisällöllisesti - ei ihan yksinkertaista. Mutta proggis etenee. 

Toinen vaiheessa ollut asia on ollut halkojen säilytys. Meillä on pari kaakeliuunia, ja joitain halkojakin lojuu niiden edessä. Olen pitkään funtsinut, että ne pitäisi saada johokin telineeseen, koriin tms. Porvoossa opaskeikalla sitten rohkaistuin ostamaan haloille korin. Se on ihan ok ja monikäyttöinen. Korille löytyy varmasti muutakin käyttöä, jos en jaksa katsella sitä tuossa uunin edessä. 

Kolmas juttu on liitu-/ilmoitustaulu. Sille olisi jokaisessa kodissa tarvetta. Aiemmin meillä on ollut sellainen ilmoitustaulu, johon kiinnitetään lappuja nastoilla, mutta kyllästyin nastoihin ja neuloihin, joita ei koskaan ollut just silloin saatavilla kun tarvitsi tai sitten ne tipahtelivat lattialle ja sitten astuin niiden päälle - auts! Joten nyt ajattelin, että liitutaulu olisi parempi. Löysin sopivan kapean version Granitista. Mutta en halunnut mustia kehyksiä, joten maalasin ne nopsaa hopeanväriseksi. Ostin varmuuden vuoksi myös kullanväristä ja ruskeaa askartelumaalia, jos vaikka mieli muuttuisi. Aloitan tällä hopeisella.  

Neljäs saavutukseni tällä erää oli, että sain hankittya sisätyynyn Firenzestä hankkimaani Botticelli-koristetyynyn päälliseen. 
Hain Destinystä vielä oikeanpuoleisen julisteen, sopii mielestäni hyvin tähän rykelmään - eikö vain? 
Yritän pitää taulut suorassa vaikka kuvaankin lähes aina kaiken jotenkin vinosti - outo tapa tämäkin.


Ja ilmoitustaulu - ennen ja 


 jälkeen. Jätin sen vähän epätasaiseksi, näyttää aika hauskalta uskoakseni....Halkokori - turkoosi väri toistuu olkkarissa muuallakin
 Ja Botticelli-tyynypäällinenkin sai sisuksen.

                      Asiat edistyvät - hyvää viikonloppua - nyt fitnessmoodi päälle ja salille!

Kommentit