Kasvipostaus 3

Kesäsää suosii (siistiä?!) sisätyötä. Siispä Stadinainen päätti ryhtyä tuumasta toimeen ja alkaa istutella uusiksi muutamia viherkasveja, jotka ovat odottaneet uutta ruukkua ja freesimpää multaa. Yleensä kaikki sisustusproggikset aktivoituvat syksymmällä, mutta lieneekö ilmastonmuutos saanut aikaan sen, että olen jo nyt funtsinut erilaisia kodin interiööriin ja dekorointiin liittyviä asioita. Ja jostain olen joskus oppinut, että paras aika uudelleen istuttamiseen olisi kevättalvi. Ei väliä, päätin nyt joka tapauksessa tänään ottaa Plantagenista ostamani multapussin esiin ja antaa piperrysvimmalleni vallan. Kaivoin ruukkuvarastosta esiin vanhoja ruukkuja, osan olen kantanut äidiltäni ja löysinpä vielä muutaman itse aikoinaan tuunaamani yksilön. Näihin, ja peikkokasvilleni ostamaan uuteen terrakottaruukkuun, päätin siirtää uutta tilaa ja energiaa tarvitsevat huonekasvini. Stadinainen on stadinainen, enkä suosittele, että kukaan ottaisi mallia työskentelytavoistani. Mutta ajattelen niin, että hyvä tulos on tärkeintä - miten hyvään lopputilanteeseen päästään ei ole niin nokonuukaa, ei siis kannata tuijotella itse prosessia. Ainakaan mitä siivoon tulee. Lopuksi voi siivota, piece of cake. Haha - katsokaa itse. Lopussa kiitos seisoo kuitenkin, vai mitä?


Tässä vaiheessa tiskipöytä on vielä aika siisti ja kiiltävä, mutta odottakaas vähän...


 Ai hitsi, ruukussa on reikä, ei se niin voi olla - mikä avuksi?


Hätä keinot keksii - maustenuija ja kaapista löytynyt pieni keramiikkapala hajalle ja ruukun pohjalle


Tämä saa luvan toimia, ettei vesi valu suoraan läpi


Hihii, nyt alkaa jo näkyä, että Stadinainen työskentelee, mutta kasvi on saatu hienosti uuteen ruukkuun...


Nämä kaksi ostin eilen Ruoholahden S-marketista femmalla. Molemmissa on muoviruukku, joten laitetaanpas nekin uusiin parempiin olosuhteisiin. 


Herranjestas, mikä sotku :)Mutta kas, ihan sievästi nämäkin nyt siirtyivät parempiin oloihin


 vai mitä? Oik puolella olevan ruukun olen itse tuunannut, joskus aikoinaan.


Sitten vielä yksi - sain äidiltä tuon oikeanpuoleisen vihreän ruukun, joka on mielestäni todella kiva, en ole nähnyt samanlaisia missään. Siispä laitetaan tuo keväällä ostamani mikäliekasvi siihen. 


Kiva, vaikka itse sanonkin 


Puuh, ja sitten vielä nämä. Rassukat ovat joutuneet elämään näissä muoviruukuissa aika lailla hyljeksittynä jo jonkin aikaa. Välillä ne ovat saaneet liikaa vettä ja välillä liian vähän, nyt alan skarpata, lupaan.


Itse tuunaamani ruukut!


Ja sitten siivotaan, näkisittepä keittiön lattian - heippa!

Kommentit