Ruokapostaus; pasta- ja halvaherkut G5:lle

Stadinainen joutui hellan ääreen kun tuli tämän vuoro emännöidä G5-tapaaminen. G5, siis Aila, Helena, Irma ja Marit piti jollain tavoin kestittää ja pakkohan sellaisessa tilanteessa oli ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa kokata. Epävirallinen sääntö on, että täällä tarjoillaan aina pastaa jonkinmoisessa muodossa ja siispä nytkin. Siunaan herra Googlea, joka auttaa tilanteessa kuin tilanteessa. Laitoin hakusanaksi helppo pastaruoka ja sieltä ponnahti taas pilvin pimein ehdotuksia. Suuri osa oli aika tuttuja, mutta sitten tajusin, että en ole tarjonnut kertaakaan pinaattipastaa tälle ryhmälle. Olen aikoinaan kyllä valmistanut pinaattipastavuokaa, joka on ollut menestys, mutta nyt halusin kokeilla jotain uutta. Pinaattipastaehdotelmia löytyi useita, joissain oli esim. aurajuustoa ja joissain fetaa. Joissain oli myös esim. erilaisia pähkinöitä lisukkeenaa. Päädyin sitten sellaiseen viritelmään/yhdistelmään, joka sisälsi tuoretta pinaattia, aurajuustoa, cashewpähkinöitä, creme fraichea, valkosipulia ja mustapippuria. Kaikkea vähän oman maun mukaan. Eli pinaatit pannulle, jossa oli etukäteen vähän paahdetut pähkinät, siihen jokunen kupponen pastan keitinlientä, creme fraichet ja juustot sekä valkosipulit. Hetken muhentelu ja pastan sekaan. Helppoa ja todella hyvää. Pinnalle ripottelin vielä pähkinöitä koristeeksi. Tarjoilin Ekin pilkkoman ja kokoaman tomaatti-,kurkku-, feta-salaatin ja patongin kera.

Jälkkärin suhteen oli sama juttu; helppoa sen olla piti. Satuin halvaa myyvän kaupan kohdalle ja päätin ostaa halvaa, eiköhän halvasta saa jonkun helpon jälkkärin luotua. Muistelin joskus jopa sellaista nauttineeni. Herra Google kehiin ja sieltä löytyi näppärästi ohje naminamiherkulle. Suklaa chip-keksejä, halvaa, rahkaa ja kermaa. Halva ja keksit murusiksi, sekaan rahka ja vispattu kerma. Ja valmista tuli. Tarjoilin mössön viinirypäleiden kera. Suosittelen tätäkin.

Tässäpä todistusaineistoa, että olen ihan oikeasti valmistanut ruokaa - kuten sanottu; ei tapahdu usein!


Saas nähdä, milloin Stadinainen kokkaa taas  - G5 vuoroa pukkaa vasta noin vuoden kuluttua, mutta voihan se olla, että aiemminkin napsahtaa kokkaustarve. Siinä tapauksessa saatte aivan varmasti taas todistusaineistoa!

Hyvää Juhannusta!
Kommentit