Kengillä miljonääriksi?

Tämän päivän otsikko taitaa olla vähän harhaanjohtava. Ei tämä postaus suoranaisesti käsittele tuota kysymystä. Toisaalta, voisihan tuota ajatusta alkaa pohtia ja miettiä sen paikkansapitävyyttä. Yhdysvaltalainen business-valmentaja, Brian Koslow on suositellut miljonääriksi  haikailevia aina käyttämään kalliita kenkiä. Brian Koslow on kirjoittanut kirjan 365 Ways to Become a Millioinaire, jossa hän antaa vinkkejä vaurauden saavuttamiseksi. Mikäs siinä, ehkä mä en edes kuvittele enää tässä vaiheessa kerääväni mitään suuria omaisuuksia enkä minä sitäpaitsi omaa sellaista kunnianhimoa, joka innostaisi minua edes yrittämään. Mutta neuvoa kalliista kengistä kyllä mielelläni noudattaisin. Löytyyhän tuolta kenkäkaapista kenkiä, joita ei voi pitää ihan halpoina, mutta kaikki on suhteellista. Ja jostain syystä ne kalleimmat kengät ovat jääneet aika vähälle käytölle - ei sekään ole viisasta. Mihin niitä oikein säästää? Ehkäpä aloitan nyt "parempien kenkien käyttöproggiksen" tai siis voisin ainakin kaivaa esiin niitä mukamas hienompia kenkiä, joita en ole raaskinut tai muuten vaan tullut käyttäneeksi. En siksi, että statukseni jotenkin nousisi, vaan siksi, että käyttöä vartenhan mä olen ainakin luullut kenkäni ostaneeni. Hihii, katsotaan miten käy....

 
 En ole laisinkaan vakuuttunut siitä, että esim. nämä oman kenkäkaappini kalleinta päätä edustavat yksilöt mitenkään avittaisivat minua varallisuuden hankintapolulla.... Mutta kyllä näitä silti pitäisi alkaa käyttää, ovat jotenkin vaan jääneet sinne odottamaan sopivaa tilaisuutta. Acnea ja Parikkaa siis.
 

Koslowin ajatus pomppasi btw esiin selaillessani aiemmistakin postauksista tutuksi tullutta Fashion-kirjaani. Kirjassa on jokaiselle päivälle oma muoti-ajatus, ja Koslowin kuningasidea kalliiden kenkien käyttämisen merkityksestä miljonääriksi havittelun polulla oli tämän päivän johtolause. Lisäksi kirjassa on noteerattu päivän julkkis-synttärisankari; tänään synttäreitään viettää Lauren Hutton. Tämä USA:lainen ent. malli ja näyttelijä täyttää tänään 70 vuotta. Congratulations! Muistan Huttonin parhaiten Richard Geren vastanäyttelijänä 80-luvun legendaarisessa leffassa American Gigolo. Silloin kyllä tuijotin enimmäkseen upeaa Gereä - luonnollisesti!

Alla Wikipediasta lainattu kopio leffan julisteesta. Nostalgiaa.


Kommentit