Kesäreissu

Muutaman päivän postaustaukoni johtuu siitä, että olen ollut matkoilla! Ja vielä junalla. Junailu matkailumuotona ei jostain syystä ole ollut mitenkään tavanomainen ilmiö elämässäni. Ei minulla todellakaan ole mitään junalla matkustamista vastaan, oikeastaan päin vastoin. Jotenkin vaan aiempi kotimaan matkailu on sujunut autoillen ja joskus satunnaisesti myös lentäen. Mutta nyt kun matka Jyväskylään tuli pehesyistä ajankohtaiseksi päätimme vanhempieni kanssa hyödyntää Valtion Rautateiden turvallista palvelua. Matka taittuikin aivan sujuvasti ja Stadinainen nautti paljon koko proggiksesta. Steissimiljöökin oli ihan raikas, laiturialueella oli kiva vihreä "keidas", jossa väsyneet tai junaa odottavat matkustajat saavat istahtaa runsaan kasvillisuuden suojaan.

Toistasataa kilometriä tunnissa viillättävästä junasta oli kiva katsella kauniita suomalaisia maisemia ja vaihtelevan viehättäviä asemarakennuksia. Perillä pöllähdimme keskelle Jyväskylän kesää, vaikka emme sitä varten tätä matkaa tehneetkään. Hotellimme vilisi Suomen kärkimuusikoita ja heitä kuulemaan tulleita festarivieraita. Vähän harmitti, ettei aika sallinut festareille osallistumista. Mutta ehdin kuintenkin sukuvelvoitteista huolimatta käyskennellä jonkin aikaa ihmisvilinässä Jyväskylän keskustan kävelykadulla. Ja sää suosi - taas! Ihan okey matka, jos tänä kesänä ei muita matkoja tule tehtyä, niin onpahan ainakin käyty Keski-Suomessa, ei huono!


Steissin viher-keidas, jossa matkailija voi levähtää


 
Kaksikerroksinen juna, ihan uutta meikäläiselle

 
Ja sit mentiin ...

"Mini-Bistron" antimia

 
Junassa on hauskaa :)

 
Mikäs asema tää nyt olikaan?

 
Jyväskylässähän onkin festarit!

 
No niin, kesän suosikkikledjut ja laukku messissä, yksi yö hotellissa
 - ei siinä suurensuurta matkagarderoobia tarvita

 
Hotellin aamiaisella - ohrapuuroa, tietenkin. Sitä ei saa kotona

 
 Funtsin vähän, että ollaanko Jyväskylässä vai Lontoossa -  ensimmäisenä näin kävelykadulla enkkupubin ja brittilippuja...
 

 
Mansikkavartaita suklaakastikkeella - hyvä kesäidea


Ja lopuksi väripläjäys, kävelykadulla oli paljon myyntikojuja - nämä värit hehkuivat kauniisti auringossa, joten ne päätyivät matkamuistokuviini.

Kommentit