Iisisti vappuun

Vapun vietto on alkanut aika iisisti ja jatkuukin ilman mitään sen suurempaa festailua.
Laittelin paikkoja kuntoon pientä alkudrinkkailua varten, somistelin muutamalla ilmapallolla, asettelin jo täältä postauksista tutuiksi tulleet lasit pöytään, kuoharit kylmään, vaahtokarkit ja pähkinät skooleihin - siinä se melkein oli. Joo, ja muutama ilmapallo koristukseksi. Ja Eki ilahdutti nipulla reilun kaupan ruusuja!

Kaivoin stuidukotsat esiin, ja pähkäilin illan asua. Valkkasin aika perus; mustat farkut, silkkipaidan ja oranssin nahkiksen. Koruiksi tuli glitter-peace ja kimallus-nappikorvikset. Toi sää ei oikein houkuttele mihinkään kukkavmerkkoviritelmään...

Meidän hyvät frendit Paula ja Lauri saapuivat drinksulle ja sitten menimme täällä lähistöllä sijaitsevaan Gaijin-raflaan. Olin onnistunut saamaan viimeisen vapaan pöydän myöhäisempään kattaukseen. Olen pitkään halunnut käydä testaamassa tämän Pohjois-Aasialaiseen ruokaan suuntautuneen mestan, mutta se on aina ollut täynnä kun olen yrittänyt saada pöytää. Eilen ymmärsin kyllä syyn, on se vaan niin kiva paikka. Safka on mitä mainiointa ja palvelu asiantuntevaa ja ystävällistä. Vappuaatto ei luonnollisestikaan ole paras ajankohta testata uutta paikkaa, ei siinä ihan normivaikutelmaa voi saada. Mutta kaikesta hösiksestä huolimatta homma hoitui hienosti.
Gajinin viehätys piilee siinä, kaikkien uusien makuelämysten lisäksi, että koko ateria perustuu sosiaaliseen syömiseen. Mekin tilasimme alkuun pieniä snacksejä ja dim sum-makupaloja joita sitten maistellimme yhdessä. Myös pääruoat oli jaettavaksi tarkoitettuja, jokainen valitsi yhden annoksen, joista kaikki saivat osansa. Me syötiin mm. voikalaa, mustekalaa, härkää ja possua. Lisukkeena riisiä ja vesikrassi-inkivääri-valkosipuli -muhennosta. Jälkkäriksi vaan luumu-viiniä.

Yömyssy Coronassa ja sitten kotiin - hyvä ilta. Tänään keikkaleskeilyä, faijan synttärit, perheilyä ja illalla ehkä soittajan duunin jälkeen vielä jonnekin skruudaamaan. Tuskin Kaivariin tänä vuonna...

Hauskaa Wappua!

 

 


 
Reilun kaupan ruusujen mukana tulee afrikkalaisen perheen tekemä
rannekoru. Kiva idea!
Kommentit