Laatuaikaa

Ei se määrä vaan se laatu! Näin kuulen usein todettavan, kun puhutaan perheen, tai oikeastaan ihmisten yleensä, yhdessäolosta, kanssakäymisestä ja vuorovaikutuksesta. Ja tää on varmaan ihan totta, kun ollaan yhdessä, niin ollaan sit kunnolla ja laadukkaasti, vaikka sitten vähän lyhyempiä aikoja. Tai jotain...

Eilen totesin taas kerran, että näitä laatuaikoja voi sitten toteuttaa myös Ikeassa ;) Ehkä. No, Linda soitti mulle ja kysyi, haluanko lähteä hänen ja Willen kanssa Ikeaan tekemään joitain hankintoja. Hiffasin, että siinä samalla tulee vähän mummoiltua laadukaasti. Tämähän kuulostaa ihan hassulta, voiko Ikeassa viettää laatuaikaa? No, siltä se tuntui - meillä ainakin oli ihan kivaa. Löntysteltiin rauhallisesti ympäriinsä, käytiin lihapullilla ja Wille sai ostaa omilla rahoillaan pehmo-pandan ja ruukkunarsissin. Linda hoiti ohimennen omat hankintansa ja mä sain serviettejä ja salaattikulhon. Musta tuntuu, että asenne ratkaisee tässäkin tapauksessa. Olen vuosien mittaan käynyt Ikeassa ahdistuneena, hikisenä ja tuskastuneena. Joskus jonot ovat olleet tsiljoona metriä pitkät eikä mukan ollut seuralainen ole ollenkaan ymmärtänyt tämän ruotsalaisparatiisin ihanuutta... Ja täytyy myöntää, en itsekään enää hirveän mielelläni käytä aikaani Ikeassa haahuiluun, tai ainakin valitsen haahuilu-seurani aika tarkkaan. Ikea näyttää kyllä olevan aika tyypillinen perheiden (laatu?-) ajanviettopaikka, niin tupaten täynnä nuoria perheitä paikka tänäkin lauantaina oli. Tosin aika monessa kohdassa oli myös havaittavissa edellä kuvailtuja horror-fiiliksiä. Mutta silti reissu Ikeaan oli katsottu niin välttämättömäksi, että siihen haluttiin käyttää tämäkin aurinkoinen lauantai-päivä. Ja hodarit, pehmikset, lihapullat jne. tekivät kauppansa - kaiken muun sälän lisäksi. Täytyy todeta taas kerran, että kyllä ruotsalaiset osaa aika hyvin tän markkinatouhun!

 Tässä se on - paradise ;)
 
 Aina jotain hyviä löytöjä...?
 
 Jengiä tulee bussiretkelle, Stadin keskustasta pääsee tähänkin matkailukohteeseen näppärästi
Me tosin mentiin omalla autolla, silloin kaikki löydöt mahtuvat mukavasti mukaan ;)

 Mummit ja lapset, nuoret parit - ihan kaikilla on mahdollisuus päästä viettämään aikaa Ikeaan - autottomuus ei ole este - oivallinen palvelu- ja myyntikikka, toimii.
 
 Lauantaina parkkipaikat ihan täynnä, sai kierrellä ja kaarrella kunnes paikka löytyi...
 
 sama päti myös kahvilassa, tuntui siltä, että kaikki halusivat ikea-ruokaa ja
 sitähän mekin haluttiin - lihapullat ja
 
 poronkäristystä
 


Panda, 3, 50 euroa...


 Ja laatumummin laatuostokset, salaattikulho Blanda Blank ja servietit Fantastisk ja Sommarfint, hih!


Kommentit