Madamet Krog Madamessa...

Kävimme tänään kahden entisen luokkatoveridaamin kanssa ystävänpäivä- ja mun synttärilounaalla uudessa Krog Madamessa. Aikataulullisestihan olimme päivän myöhässä, kaikki tietävät että Valentinen päivä oli eilen. Aika moni tietää myös, että samainen rakkauden päivä on myös mun synttäri. Olimme kuitenkin valinneet tän perjantain viettopäiväksi, perjantai on jotenkin kivempi päivä tällaisille jutuille. Mä sain päättää lounaspaikan, joten käytin tilaisuutta hyväkseni kun hiffasin, että nyt on oiva tilaisuus tsekata Lapinlahdenkatu kolmosessa - entisen Martta-ravintolan tiloissa - hiljattain avattu  mesta. Tapasimme klo 13, eli parhaaseen lounasaikaan. Paikka oli suhteellisen täynnä, mutta meillekin löytyi ihan kiva ikkunapöytä. Lounasmenyyssä oli neljä kelpo vaihtoehtoa; nepalilainen kana, pinaatti-tuorejuusto-curry, täytetyt paprikat ja joku keitto. Mä otin pinaati-curryn, Ani ja Leila ottivat nepalilaisen kanan. Lounaaseen sisältyy runsas välimerellinen alkupalapöytä, johon sisältyi salaattien yms. lisäksi myös lämmin keitto. Kaikki oli ihan kelvollista, melkeinpä kiitettävää. Noutopöytä tosin on aina vähän kinkkinen juttu, se on tällaisena ruuhkaisena lounasaikana haasteellista pitää täysin siistinä (kuten kuvista ehkä välittyy), mutta ei tässä mitään hätää vielä ollut. Osittain englanninkielinen palvelu oli varsin ystävällistä ja välitöntä. Lounas-aika päättyi klo 14 ja siihen mennessä ravintola olikin jo täysin tyhjentynyt. Lounaan hinta oli reilut 10 euroa, joka mun mielestä oli ihan ookoo.

Ystäväni huomioivat synttärini ihanalla sydämellä koristetulla orkidealla, minä ja Ani taas puolestamme huomioimme Leilan mummiksi-tuloa (pojan tytär!) antamalla hänelle Mummin hoitokitin.

 Krog Madame käsittää itse asiassa tän bistro-osan lisäksi baarin ja kahvilan - meininki on varmaan ihan toinen sitten iltaisin - täytynee käydä tsekkaamasssa. Ymmärtääkseni Madame on Sedun ravintola-konsernin uusin jäsen.
 

 Raikkaat vesipullot, valmiina lounaspöydissä
 
 Marinoituja valkosipuleita, hillosipuleita ja
 
 tsiljoonia erisorttisia oliiveja

 Viinirypäleet, napsittu kuten näkyy...
 
 Mix-salaatti - en maistanut, näytti hyvältä ja freesiltä
 
 Ei suosikkini; salaatti, lihaa, herneitä, riisiä jne


 Kukka- ja parsakaalisalaatti
 
 Alkupalapöydän parasta antia - loistavat viininlehtikääryleet
 
 Runsas valikoima neitsytöljyjä, balsamicoa jne. Kulhossa couscous-salaatti.  Leipävalikoimaa voisi vähän laajentaa...

 Pinaatti-tuorejuusto-curry - maku hyvä, juustoa olisi voinut olla vähän runsaammin
 
Nepalilainen kana-annos, seuralaiseni kehuivat

Yhdistetty ystävänpäivä- ja synttärikukka, sydämellinen luonnollisesti
 
Leila-mummin vauvanhoito-kit. 

Mukavan lounaan jälkeen jatkoin hoitosuunnitelman toteutusta suunnistamalla China Liangtse-hoitolaan meridiaanihierontaan. Nyt on niin rento olo, että heittäydyn kohta tuohon sohvalle telkkarin eteen.

Rentouttava meridiaanihieronta  Buddhapatsaan vieressä kruunasi päivän
 

Kommentit