Huivi-inventaario

Viikko kirkastuu kirkastumistaan ja aurinko paistaa tänne Stadin kivitalojen väliinkin. Huomenna alkavasta viikosta tulee takuulla hieno viikko. Viikko yhdeksän on perinteisesti ollut se viikko, jolloin kevään tulo on jo selvästi aistittavissa. Viikko kahdeksan on ollut hiihtolomaviikko sekä täällä eteläisessä Suomessa kuin myös Tukholman alueella (jossa asuin 1970- ja -80-luvuilla) ja aina hiihtolomalta palatessa on kaupunki kylpenyt auringossa ja sulava lumi ja jää on lorissut pieninä puroina pitkin asfalttia. Tosin en ole vielä tänään ehtinyt ulos tarkastamaan tilannetta, mutta uskon asian olevan näin tänäkin vuonna. Ja kuten sanottu, aurinko ainakin paistaa lupaavasti.

Päätin, että voisin vaikka alkaa valmistella kevään saapumista inventoimalla huivivarastoni. Nyt alkaa tuntua raskaalta pitää paksuja villahuiveja kaulan ympärillä, on aika siirtyä kevyempään mallistoon. Mulla on lähes aina joku liina kiedottu kaulan ympäri - käytän usein huiveja korujen sijaankin. Olen myös joka kevät sijoittanut johonkin uuteen huiviin ja vastapainoksi olen myös sekä lahjoittanut että myynyt vanhoja huiveja. Levittelin jäljellä olevat huivit nyt pitkin asuntoa saadakseni hyvän kokonaiskuvan siitä, missä täällä huivirintamalla mennään. Aika hyvä tilanne näyttää olevan, mutta uskon silti hankkivani ainakin yhden uuden kesähuivin, vaikka pääsiäiseksi. Seuraavassa makupaloja huivivarastosta. Huom. viimeinen aurinkoinen huivi on uusi virallinen opashuivi, jonka kuosin Stefan Lindfors on suunnitellut.


 Roomasta joskus tuliaisena saatu klassinen silkkihuivi, en ole raaskinut luopua tästä, vaikka en paljoa ole käyttänytkään.
 
Nämä kapeat puuvillahuivit ovat parhaimmillaan silloin kuin ne ripustetaan pareittain kaulan ympäri

 Tässä puuvillahuivissa on raikkaat kesävärit - tulee käyttöön viimeistään pääsiäisenä

Tämä kapea ja suhtohut puuvillahuivi on hyvä väriläiskä esim. mustien ja harmaiden vaatteiden kanssa

Viimeisin huivihankinta - iso puuvillainen tähtihuivi - taidan laittaa päälle tänään!

Kapea ja aika ohut - maltillinen ja hyvä valinta ihan vaaleiden tai mustien vaatteiden kanssa

Ahkerasti käytetty suuri huivi - ympäri vuoden

Samoin tämä - ahkerassa käytössä ympäri vuoden

Nämä näyttävät aika talvisilta, mutta tuo paksumpikin on puuvillaa ja sitä voi käyttää ihan hyvin aika pitkälle kevääseen asti. Raitaliina on myös puuvillaa ja korvaa vaikka kaulakorun


Ja aurinkona pohjalla - uusi silkkinen opashuivi - Stefan Lindforsin suunnittelema kuvio esittää ymmärtääkseni Stadin katuja

Kommentit