Veistoksellista nautintoa

Ruokateema jatkuu. Illastimme eilen ystävien kanssa Arkadiankadun mainiossa Ateljé Finne-ravintolassa. Ennen ravintolaksi muuntautumista, vuoteen 1952 saakka, tila toimi nimensä mukaisesti kuvanveistäjä Gunnar Finnen ateljéna. Kuuskyt luvulta asti se on toiminut ravintolana, vanhana töölöläisenä muistan sen hyvin perinteisenä, jopa legendaarisena raflana, jossa tosin en koskaan käynyt. Vasta muutama vuosi sitten sain ilon viettää kivoja pikkujoulubileitä siellä, silloin ravintola oli jo vaihtanut omistajaa ja muotoutunut varsin trendikkääksi, suosituksi laatumestaksi. En pettynyt silloin, enkä pettynyt eilenkään. Palvelu oli iloista ja asiantuntevaa, ruoka hyvää ja kauniisti - etten sanoisi vestoksellisen taiteellisesti - esillepantua. Kolmeen tasoon ja "osastoon" jaettu tila on valoisa isoine ikkunoineen ja tyylikkäine sisustuksineen. Seinillä on useita G. Finnen reliefejä ja muutama kuva taiteilijasta työssään. Finnehän on tunnettu muiden muassa Teatteri-Espan päässä sijaitsevasta Topeliuksen muistomerkistä Taru ja totuus sekä Arbiksen edessä olevasta veistoksesta Pyhä Yrjänä ja lohikäärme.

 
 Viihtyisää ja kaunista - leipä aivan mielettömän hyvää,
maalaissämpylöitä ja muhevaa saaristolaisleipää, ja oikeeta voita!

 
Draija aluksi, ei pahaa
 
 
Alkusalaatti, ei listalla, mutta sain pyytäessäni, raikas ja maukas
 
 
 
Confit lohta, fenkoli-minttusalaatti - muhevan pehmeä ja maittava alkuruoka
 
 
Härkäpapupihvit - hyvä, ravitseva pääruoka Ekille

 
Ankankoipia - ystävämme Lauri tykkäs.
 
 
Minulle päivän kala, joka oli hauki - en valita, todellakaan
 
 
Täällä Ateljé Finnessä söin elämäni ekan laku-creme bruleen jokunen vuosi sitten,
otin sen taas - maailman paras!!
 

Kommentit