Uuden vuoden räkfrossa ja muuta fiilistelyä


Touhukkaiden syksyn, alkutalven ja joulun jälkeen päätimme Ekin kanssa viettää uuden vuoden aattoa rauhallisesti ja rentouttavasti.

Pohtiessamme aatto-illan sohva-menyytä kekkasin, että voitais pitkästä aikaa syödä katkarapuja erilaisten dippikastikkeiden kera.  Tämä katkisidea juontaa jo Ruotsin ajoiltani. Ainakin silloin, kun asuin Ruotsissa kuorellisten katkarapujen syönti kuului useisiin illanistujaisiin. Minulla on ollut tapana tehdä kolmea eri dippikastiketta; chili, valkosipuli ja curry. Pöytään voisi tietty kattaa myös erilaisia juustoja ja vihanneksia, mutta me päätimme nyt vain tyytyä katkiksiin ja kastikkeisiin. Siispä nenä kohti Stockan herkun kalatiskiä, se on varmin kunnon katkiksien hankintapaikka. Siel Stockalla Ekin valtasi myös sushi-himo, joten ostettiin muutama makirulla vielä siihen katkiksien seuraksi. Kuohari sopii hyvin ruokajuomaksi.

Kotimatkalla poikettiin Kalevankadun Villi Wäinössä ottamassa lasillinen. Siellä sattui hauska tilanne; Eki sai oman oluensa, mutta kuoharin saanti laseittain ei onnistunut, myynnissä oli ainoastaan kokonaisia pulloja. Naapuripöydässä istui kaksi aikuista leidiä ja he kuulivat Ekin ja mun puntaroinnin ja pähkäilyn siitä, mitä nyt sitten tehtäisiin - en todellakaan halunnut tilata kokonaista pulloa. Heitä alkoi meidän tilanne nähtävästi sen verran säälittää, että tarjoutuivat antamaan minulle omasta pullostaan lasillisen! Eivätkä suostuneet ottamaan mitää korvausta. Juttu alkoi luistaa, ja kävi ilmi, että meillä naisilla oli paljon yhteistä. Nämä huumorintajuiset ja fiksut sinkkunaiset Katja ja Jaana tekivät omalla asenteellaan tästä vuoden viimeisestä päivästä vieläkin hienomman.

Vadelmia kuoharissaa - raikasta!

Sohvapöytä on katettu
 
 

 

 
Puolet majoneesia ja puolet kermaviiliä, mausteet oman maun mukaan.
 
Pieni kupliva jälkiruokajuoma ja uuden vuoden Damernas Värld -
leppoisaa löhöilyä.
 
 
Rentona aatto-asuna minulla oli ylläni täysmukava Espan Destinystä hankkimani musta ihana liivihamesysteemi. Esittelen sen vaikka sit seuraavassa postauksessani. Sen verran mukava tämä luomus oli, että siinä oli kiva viettää koko ilta sohvalla leffaa ja sekä Suomen että Ruotsin uuden vuoden viettoa telkkarista seuraten.

Hyvää Uutta Vuotta!


Kommentit

  1. Kuinkas sattuikaan, meilläkin syötiin uudenvuodenaattona kuorellisia katkarapuja ;-D.

    Uudenvuodenaaton perinteenä on ollut joko katkaravut tai tartar-pihvit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hauska sattuma, kuorelliset katkaravut sopii just hyvin uuden vuoden meininkiin. Minkä kanssa te syötte niitä?

      Poista
    2. Syötiin ihan vain paahdetun leivän ja oikean voin kanssa. Rapujen päälle muutama tippa sitruunamehua, tilliä ja ruohosipulia. Nam, olipas hyviä ;-D. Minä pitäisin kyllä kastikkeista, mutta muut eivät ja en sitten viitsi tehdä vain itselleni.

      Meillä on harrastettu kuorellisia katkarapuja sekä uudenvuodenaattona että vappuaattona. Helppoa ja maistuu kuohuviinin kera.

      Poista

Lähetä kommentti