Kiinalainen pelastus

Eilen, kuten niin monena muunakin iltana, turvauduimme nälissämme kulman takana sijaitsevan kiinalaisen Nan King -ravintolan take away -ruokaan. Nan King on, jossei koko Stadin, niin ainakin Kampin-Punavuoren alueen ehdottomasti paras kiinalainen rafla. Ainakin meidän mielestä. Olemme käyttäneet Nan Kingin palveluita jo toistakymmentä vuotta, aiemmin ruuat nautittiin useimmiten paikan päällä, mutta viime vuosina olemme melkein aina hakeneet annokset kotiin. Kuten varmaan moni on ymmärtänyt, minä en ole päävastuussa meidän talouden ravintopuolesta, vaan sen vastuun on itselleen ottanut/saanut rakas mieheni Eki. Muusikkona Ekin työajat ovat sellaiset, että myös ruokailuajat sijoittuvat vähän sinne sun tänne, usein aika myöhäiseen iltaan. Silloin on näppärää hakea ruuat jostain valmiina ja lösähtää tuoliin/sohvaan nautiskelemaan ja rentoutumaan. Myös vapaapäivinä on ruokarytmimme aika myöhäinen, onneksi lähistöllä on useita hyviä - etenkin etnisiä - kuppiloita joista saa safkaa tarpeen tullen ainakin puoli yhteentoista saakka. Turvaudumme take away -ratkaisuun keskimäärin pari kertaa viikossa, välillä useammin, välillä vähän harvemmin, riippuen keikkatahdista ja siitä olemmeko sopineen dinneritreffit jossain ulkona kavereiden kanssa - sellaistakin tapahtuu aika usein. Tottahan toki syömme usein myös jotain kotona valmistettua - usein lihaa tai kalaa vihannesten kera. Välillä popsimme pelkkiä vihanneksia.

Suosikki-kiinalaisemme Nan King on tunnettu huiman herkullisesti sitruuna-kanasta, jonka otamme aina silloin tällöin. Tavallisin tilaus on kuitenkin nautaa tulisessa valkosipuli-chilikastikkeessa ja sitten ihan perusnauta/vihannes -annos. Kung po -kana annos, jossa on cashew-pähkinöitä on kans oivallinen. Eilen luotettiin noihin tavallisiin nauta-annoksiin.

 
 Joskus maistuu lasi punkkua kiinalaisen seurassa,
näitä laseja on tasan yksi, kiva, vihreä, kierrätys - niitä oli aikoinaan kuusi,
mutta ovat menneet rikki vuosien saatossa
 
 
Anopilta saadut Pentikin lautaset ovat uudehkot, kivan suuret,
mahtuu paljon sapuskaa.
Tarjoilukulhoina vanhat elämässä kolhiintuneet
suomalaista retroa edustavat Finel-nimiset emalikulhot
 
 
Muutama tomaatti- ja kurkkuviipale antaa lisäväriä ja -makua.
Tässä Arabian lempparivadissa 
 
 
Tikuilla luonnollisesti, eipähän tule ahmittua liian nopeasti...
 

Kommentit