Gee-vitosta ja pastamenestys

Eilen oli mun hugi hoitaa G5-tapaaminen. Leidit eivät ole käyneet meillä lähes kahteen vuoteen, joten he eivät olleet nähneet kämpän rempan tulosta eivätkä välttämättä olleet tietoisia salonkiproggiksestakaan. Tosin joku heistä - Aila ainakin - seuraa ahkerasti blogia, joten hänellä on jonkinlainen käsitys hommien edistymisestä tai voisko jopa jossain suhteessa sanoa, että hommien edistymättömyyksistä. Olen aiemminkin todennut, että niin hauskoja ja odotettuja kuin nämä G-femman tapaamiset ovatkin, luovat  ne aina myös paineita, ainakin mulle. Mä haluaisin tietty näyttää ja tehdä kaikin puolin parastani, samalla kun haluaisin pystyä myös nauttimaan ihanista vieraistani.  Haluan, että kämppä ois jotenkuten siisti ja suht järjestyksessä ja että mä itse olisin jotenkuten representaabeli, tai ainakin siisti ja niin sievä kuin mahdollista. Haluaisin myös, että tarjoilut olisivat maittavat. Aikaisemmista G5-briiffauksista lienee käynyt selväksi, että ystäväni ovat joko hyviä kokkeja tai hyviä Stockan Herkun asiakkaita - molemmat näistä ominaisuuksista takaavat suussa sulavat supertarjoilut. Tai sitten niillä on muuten vaan uskomaton taito taikoa pöytään jotain ainutlaatuista ja maittavaa. Kuten Maritilla, joka esim. kerran tarjoili itse kalastettuja rapuja!  Ja aina heillä kaikilla on ollut todella siistiä ja emännät ovat aina säteileviä. Minäkin siis tein taas ponnisteluja näiden asioiden kuntoon saamiseksi. Meillä siivottiin edellisenä päivänä, ostin kimpun kukkia ja katoin kristallit ja disainit pöytään. Sytytin kynttilät ja kävin suihkussa. So far so good - mutta safka? No ei paniikkia tällä kertaa, olin jo itse asiassa kauan sitten päättänyt mitä tarjoan - jättikatkarapupastaa! Vuosien varrella olen tarjonnut pastaa aika usein, tosin myös esim. sushia, fondueta ja jotain tex mexiä ainakin. Jättikatkarapupasta-idiksen sain ystäväni Priscan ruokablogista, jota muuten suosittelen kaikille. Priscan selkeiden ja usein aika helppojenkin ohjeiden avulla kuka tahansa voi loihtia mielettömän maukkaita aterioita arkeen ja juhlaan. Tämäkin pastaohje toimi hienosti ja tytöt tykkäs todella paljon. Itsekin olin tyytyväinen - kiitos Prisca hienosta ohjeesta, teen toistekin!

 
Vähän kasarityylistä alkunaposteltavaa

 
Tutut lasit odottavat vieraita ja täyttöä

 
ja näillä mennään, roosaa kuoharia ja mansikka

 
jättikatkaravun pyrstöt, herkkusieniä, yrttejä, valkosipulia, creme fraichea, limeä...

 
tuorepastat alla, sörsseli päällä - hyvää tuli
 

 
Näppärä lisuke, kirsikkatomaatteja ja yrttivalkosipuleita

 
 Jälkkäriksi joulusta tuttu vadelma-valkosuklaakakku - Kakkugalleriasta. Tää vie kielen mennessään.
 Huom. Design Capital -tarjotin Design Forumista.

Kommentit