Pieni iltakävely Stadissa

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto oli kutsunut sille keikkoja tekevät oppaat tapaamiseen Kaupungintalolle tänään. Päätin yhdistää tähän reissuun myös lyhyen lenkin Espalla ja Aleksilla. Halusin nimittäin vihdoin ja viimein käydä tsekkaamassa Minna Parikan uuden myymälän, joka avattiin jo pari viikkoa sitten. Haikein mielinhän sinne menin, sillä tulen kaipaamaan tässä ihan nurkalla aikaisemmin sijainnutta Parikan pikkukauppaa. Mutta on se ihan selvä, että suuremmille tiloille on jo kauan ollut tarvetta.  Lisäksi moni Suomeen tuleva vierailijakin tuntee nykyään Minna Parikan brändin ja haluaa käydä katsomassa ja ostamassa näitä namunamu-kenkiä ja asusteita. Moni turisti ei tosiaankaan ehdi Bulevardille asti - esimerkiksi risteilyvieraat ovat Stadissa vaan muutamia tunteja. Nyt putiikki on siinä hollilla kun matkailijat kävelevät edes takaisin Espaa ja Aleksia Ja on toi Aleksi hyvä ihan meille suomalaisillekin. Uusi myymälä on ihanan valoisa ja tilava,  ihan niinkuin oli aavistellutkin, ja ihania olivat luonnollisesti sen tarjoamat tuotteetkin. Juttelin ystävällisten myyjien, Viivin ja Jennin, kanssa, he ovat äärettömän tyytyväisiä uuteen paikkaan. Otin myös muutaman kuvan, jos vaikka Joulupukki tajuais vinkin.

Parikan kaupan jälkeen suuntasin askeleet kohti Kaupungintaloa, joka on kans nyt joulun alla tosi kauniisti valaistu. Ihailin Kauppatorin ympäristöä, tykkään etenkin noista Espan sinisistä puuvaloista.

Espalla käväisin vielä uudestaan Laura Ashleyn liikkeessä hakemassa lisää tapettimalleja, kas kun sekin proggis on vielä kesken. Palaan siihen sitten tässä pikapuoliin.


 
Joulukatu ja Minna Parikan uus mesta

Jenni Alava (vas) ja Viivi Valkeeniemi (oik.)

 
Karkkia!

 
Avarat hyvät tilat

 
 Tässä uutta talvimallistoa

 
 Oho, monta kuvaajaa, taskukamera rulesIkkuna Aleksille
 
Ihana uusi sininen väri, vaikka musta-sini-kombinaatiosta tulee mieleen 80-luku - kova juttu taas.

Käviskö nämä kuusenympärystansiin - tai suukkohetkeen mistelinoksan alla?
Kävis, ja ihan kaikkeen - tykkään!

 
Jouluun sopiva pikkulaukku - namu!
 

Ihanat joulukengät, jotka käy aina - klassikko
 
 
Näähän mulla on oranssi/puuterina, mutta kyllä nämä punaisetkin kelpaisivat :)


 
 Espan puita
 
 
 Nikolai toinen Kauppatorin rannassa, takana pilkottaa Vanha Kaupphalli
 
 
 Tunnelmavalaistu Kaupungintalo
 
 
Sofiankatu - kaunista! Kun lähdin kaupungintalolta törmäsin tässä Meiju Suvakseen ja siihen hauskaan Diili-kiinteistövälittäjään Jetro Rostedtiin. Heitä kuvattiin just tässä samalla paikalla, en tiedä miksi, saataneen kuulla myöhemmin.
 
 
Kaupungintalon Virkagalleriassa helsinkiläisten unelmakaupunki-kortteja ripustettuina puhin
 

Kommentit