Muotiajatus

Selailin tässä taas iltapäivän ratoksi Fashion-historia-opustani. Tämän päivän mietelause intoutti minut kirjoittamaan pari riviä tähän päiväkirjaani. Mietelauseen on kirjan mukaan lohkaissut pari vuotta sitten edesmennyt loistava muotisuunnittelija Alexander McQueen. Hän on kirjan mukaan sanonut mm.seuraavaa:

It's a new era in fashion - there are no rules. It's all about the individual and personal style...

Tämä lause sopii hyvin tähän päivään, ollaanhan me nyt nimenomaan tänään, ja itseasiassa jo koko viikon ajan, arvioineet, arvuuteelleet ja päivitelleet itsenäisyyspäivän vastaanoton pukukirjoa. Tänään erityisesti on tuntunut tärkeältä nimetä illan kuningatar ja osoittaa illan pukumokat. Vaikka minäkin luonnollisesti voin heti nimetä omat suosikkini ja "inhokkini", en silti pidä ihan reiluna sitä tapaa, miten lehdistö nolaa ja leimaa jotkut juhlavieraat. Eikö voitais vaan iloita siitä, että jengi on saanut kutsun hienoihin juhliin ja toivoa, että heillä on kaikilla ollut kivaa ja että he ovat viihtyneet asuissaan.  Olen ihan varma, että kaikki ovat tehneet parhaansa juhlalookinsa eteen, kaikilla vain ei ole samanlainen maku eikä samanlainen tyyli. Näin minä nyt ajattelen.

Innostuin myös selaamaan Alexander McQueenin mallistokuvia netissä. Suvi Koponenhan on loistanut tämän syksyn malliston kasvona, katsoin jokin aika sitten videonkin siitä kuinka jotain kuvauksia oli tehty. Upea Suvi! Nettisivuilta löysin toisen toistaan minun makuani hiveleviä vaatteita ja asusteita. Tässä alla muutama mekko, jotka kävis hienosti nyt talven juhliin. Lisää näitä unelmavermeitä löytyy sivulta http://www.alexandermcqueen.co.uk/womenswear/dresses

 

Kommentit