Hard Rock -glögi

Tämä päivä alkoi kivasti vähän tavallisesta poikkeavalla aamupalalla. Olin saanut kutsun Helsingin matkailu- ja kongressitoimiston vuosittaiselle jouluglögille, joka tänä vuonna järjestettiin yhteistyössä pari kuukautta sitten Stadissa avatun Hard Rock Cafen kanssa. Paikalla oli matkailutoimiston edustajien lisäksi Hard Rock Cafen edustaja Roope Musto sekä Helsinki Design Capitalin edustaja Marjut Kivistö. Roope kertoi HRC:n toiminnasta ja Marjut puolestaan selvitti mm. designvuoden vaikutuksia Helsingille. Tarjolla oli glögin (terästämätöntä!) lisäksi piparkakkuja ja pieniä voileipiä - ei siis aivan tyypillistä HRC-sapuskaa. Olen vieraillut Manhattanin ja Tukholman Hard Rock Cafeissa, Helsingin mesta on pienempi mutta täyttää kyllä näköjään vaadittavat kriteerit; menu on ihan sama kuin Stokiksessa ja samanlaista autenttista rock-legendoilta peräisin olevaa museotavaraa on ripustettu seinille ja samanlaista sälää on myynnissä shopissa. T-paidoissa tosin lukee Helsinki, joka on luonnollisesti kiva juttu!

 
Pääsali, näkymä stagelta baariin päin
 
 
Portaat, kuppila sijaitsee Stockaa vastapäätä Aleksilla. Myymälä sijaitsee katutasossa, itse ravintola toisessa kerroksessa.
 
 
 Aamiainen, ei ihan HRC:n listakamaa, mutta maukasta tämäkin.
 
 
Roope Musto on HRC:n markkinointi- ja myyntipäällikkö.
 
 
 Mari Somero Helsingin matkailu- ja kongressitoimistosta
 
 
Marjut Kivistö Helsinki Design Capitalista
 
 
Seinillä, kultakehyksisissä lasivitriineissä, on useita Rock-kuuluisuuksille kuuluneita esineitä, kitaroita, vaatteita jne. Tässä alla muutama esimerkki.
 
 
 John Lennonin rotsi
 
 
 Madonnan tanssitoppi, ajalta ennen kuuluisuutta
 
 
Nuoren Madonnan papruja
 
 
Princen päheet bootsit
 
 
Elton Johnin asu
 
Myymälässä myynnissä ihan kaikenlaista HRC-kamaa, alla niistä esimerkkejä
 
 
Kauppa käy...
 
 
 
 T-paita
 
 
ja tässä myös T-paita
 
 
 Hard Rock Finland!
 
 
Matkamuistokamaa
 
 
Lisää t-paitoja
 
 
Puljun näyteikkuna kohti Stockaa
 
Yli kahdeksan hengen ryhmät voivat varata pöydän etukäteen, muissa tapauksissa noudatetaan first come first served-periaatetta. Nyt pikkujouluaikaan rafla on ollut aika täynnä, mutta Roopen mukaan tilanne rauhoittuu arki-iltaisin jo n.21. Keittiö on avoinna klo 23:een. Mukavassa baarissa voi aina odottaa vapautuvaa pöytää. Päivällä ja alkuillasta paikka soveltuu erittäin hyvin koko perheelle, myöhemmin illalla tunnelma tiivistyy ja musiikki voimistuu.

Kommentit