Tapettipohdintaa

Ikuisesti kestävä salonkiproggikseni on nyt tullut siihen vaiheeseen, että seinille tarttis tehdä jotain. Seinien todellinen (horror-) kunto paljastui kun poistimme ison vaatekomeron. Vaatekomeron takana ollut seinä on ihan eri värinen kuin muu huone ja komeron ääriviivat näkyvät kammottavina pöly-lika-raitoina. Lisäksi seinässä on kymmenittäin reikiä erilaisten ruuvien ja naulojen jäljiltä. Olen joskus aikoinani maalannut tapettien päälle, mutta nyt ne vanhat tapetit ovat alkaneet repsottaa joistain kohdista.

Eli nyt seinien tapetointi uusilla tapeteilla taitaa olla ainoa järkevä ratkaisu tähän hätään. Mutta millaisen tapetin valitsisi? Viereinen huone on tapetoitu Laura Ashleyn kauniilla sini-beige-tapeteilla, ja uusien tapettien pitäisi jotenkin sopia niiden kanssa yhteen, sillä huoneiden välillä on suora näköyhteys. Kävin siis tänään Espan Laura Ashley-liikkeessä ja tuijottelin pää pyörälläni tarjolla olevia vaihtoehtoja. Onneksi ystävällinen myyjä ymmärsi heti, mikä tapetti meillä on ennestään (vaikka sitä ei enää ole mallistossa) ja yhdessä saimme valittua viisi opitiota, joista sain mallit mukaani. Olen nyt illalla mallaillut tapettimalleja salonkiympäristössä, mutta vielä en ole tullut hullua hurskaammaksi. Täytynee odottaa huomiseen päivänvaloon ja katsoa sitten uudestaan...
Viisi optiota, kaikki ehkä sopisivat, huoneessa oleva sohvaryhmä on verhoiltu keltaisella, puuosat mustia ja tummanruskeita.Tämä tapetti on viereisessä huoneessa.

Kommentit