Läpi tuulen ja tuiskun

Taiteilija Björn Weckstöm ja minä. Huom.
kaulassa oleva Weckströmin suunnittelema
Tunturi-koru.
Ja mun hiukset - huh, bad hair day,
lumimyrskyn jäljiltä.
Eilen alkanut lumisade on yltynyt melkein lumimyrskyksi. Ilman hyvää syytä en olisi kyllä nenääni tuonne pyryyn laittanut, mutta nyt oli lähes pakko. Näin nimittäin Hesarista, että Kalevalakoru on avannut uuden liikkeen Pohjoisesplanadille ja että Björn Weckström olisi paikalla kahdentoista ja kahden välillä. Kuten parin päivän takaisesta hehkutuksestani ilmeni, minusta on tullut ihanien Weckströmin suunnittelemien Tunturi-korujen omistaja. Halusin nyt tavata taiteilijan henkilökohtaisesti ja ottaa kuvan hänestä voidakseni lähettää tädille Amerikkaan.

Siispä rompetta päälle ja menoksi. Ratikat olivat juuttuneet kinoksiin, eli parhaiten täältä Kampista pääsi kävellen. Mutta kyllä kannatti! Tapasin taiteilijan, sain mukavan juttutuokion tämän hyvin mukavan herrasmiehen kanssa ja näin uuden Kalevalakoru-liikkeen. Weckstöm kertoi, että hän edelleen suunnittelee Lapponialle mallistoja ideanaan se, että kaikki hänen suunnittelemansa korut ovat enemmän tai vähemmän yhdisteltävissä toisiinsa. Koska Weckström suosii orgaanisia, luonnonmukaisia, muotoja ovat korut myös hyvin monikäyttöisiä ja samalla ajattomia. Perusideologia on pysynyt samana aina 1960-luvulta alkaen, linjat, korut ja mallistot päivittyvät ja kehittyvät vaan ajan myötä. Niin se tosiaan onkin; kun katselin näitä Weckströmin nykyisiä Lapponia-malleja löysin niistä selvästi jotain samaa kuin tutuissa 1960-luvun malleissa, mutta silti nämä uudet tuntuivat taas raikkaan uusilta ja olivat tätä päivää. Weckströmillä on oma hieno ainutlaatuinen käsialansa, joka viehättää aina ja aina vaan.


 
Tällaista nyt Kampissa myrsky senkun yltyy...
 
 
Mutta Espan Kalevalakorussa oli rauhallinen ja lämmin tunnelma, tässä Weckströmin mallistoa. Pleksit heijastavat, en saanut pikkukameralla oikein hyviä kuvia, mutta korut ovat fantsuja, uskokaa.
 
 
 
Kuvat eivät tällä kertaa tee ihan oikeutta  uudelle Kalevalakorulle, kandee mennä itse katsomaan - todella aistikas interiööri. Liikkeen seinillä on havaittavissa reliefinä samat orgaaniset muodot kuin esimerkiksi Lapponia-koruissa.

 
 Hyvä ja helppo joululahjaidea - näitä joulukoristeita on joka vuodelle oma mallinsa, tämä on vuoden 2012. Kiva pikkulahja, jos vaikka haluaa lähettää postitse jonkun tervehduksen.

Kommentit