Pieni designkierros Stadissa

 

Tällä viikolla kiertelin vähän Stadin design-mestoja. Kävin ensimmäistä kertaa esimerkiksi sisällä Kampin uudessa kappelissa. Kuljen kappelin ohi useita kertoja viikossa, mutta en koskaan mukamas ehdi käydä siellä sisällä. No nyt kävin. Kappeli sijaitsee keskellä ihmisvilinää Narinkkatorin kupeessa. Sinne voi kuka tahansa pistäytyä rauhoittumaan, vetämään henkeä kesken kiireitään. Siellä on myös mahdollista tavata sosiaalityöntekijä tai pappi. Kaikki ovat tervetulleita. Itse kappeli on hyvin askeettinen, mutta silti fiilis on lämmin  ja "turvallinen".

 
 Simonkentältä nähtynä kappeli näyttää isolta kulholta, pesältä tai laivalta -  siinä voi nähdä viitteitä esimerkiksi Nooan Arkkiin...


 
 Näkymä Narinkkatorille, huom. myös Helsingin 200-vuotis-pääkaupunkisynttärin punainen design-lepotuoli.  Noi tuolit ovat muuten nyt myynnissä.
 

Stadin kerroksellista arkkitehtuuria, takana Sokos ja Lasipalatsi - upee näkymä tämäkin mun mielestä!
 

Kappelin katto, valo tulee hienosti sisään munanmuotoisen "kupolin" reunoilta.


Yllä olevan sisäkuvan olen kopioinut Kampin kappelin esitteestä.


Käväisin myös tsekkaamassa  Merihaan rantaan, Hagikseen,  rakenteilla olevan Kulttuurisaunan. Tuomas Toivosen ja Nene Tsuboin suunnittelemasta yleisestä saunasta tulee täysin ekologinen ja siellä voi järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia jne. Näköalat ovat hulppeat ja uimaan pääsee vuoden ympäri.


Onnistuin näkemään myös Kulttuurisaunan suunnittelijat käydessäni paikan päällä. Rakennushommat ovat vielä kesken, muttaa eiköhän  sauna piakkoin valmistu. Takana siintää Katajanokka ja siellä sijaitseva komea Uspenskin katedraali. Oikealla  Krunikan Pohjoisrantaa.


 
 Hauskaa arkkitehtuuria,  kuten alla olevasta piirroksesta näkee on kulttuurisaunan designista löydettävissä viitteitä jopa antiikin Kreikkaan ja muinaisiin Egyptin pyramiideihin...
 
.
Wautsi, mitkä uimavedet...
Kommentit