Kaarlenkadulla

Käyn vähintään kerran viikossa Kalliossa vesijuoksussa. Kuljen sinne yleensä kolmosen ratikalla. Tykkään ratikkamatkoista; on kiva katsella ikkuinoista maailman menoa. Kalliossa on hirveesti mielenkiintoisia paikkoja, joiden ohi ratikka menee ja olen usein funtsinut, että pitäis joskus ottaa aikaa ja käydä tsekkaamassa muutama. Eilen sitten vihdoin tein sen. Päätin ensimmäiseksi perehtyä Hesarin ja Kaarlenkadun kulmaan, jossa on monta inspiroivaa mestaa.

Aloitin Kaarlenkatu kympissä sijaitsevasta Frida Marina -second hand -liikkeestä. Tai se on oikeestaan sekä second hand- että "sekatavara"-kauppa ja sen lisäksi vielä kahvila. Sinne voi kuka tahansa viedä omia vaatteitaan ja muita tavaroitaan myyntiin, viikkovuokra on 40 euroa ja kuukausivuokra 140 euroa. Kirpparitoiminnan lisäksi mukavilla omistajilla Marialla ja Terolla on myynnissä esimerkiksi luomukahvia ja -kosmetiikkaa. Mestassa on lämpimän kodikas fiilis, mä ainakin menen sinne uudestaan ja harkitsen myös myyntipaikan vuokraamista sieltä joskus.


 
 Frida Marinan omistajat Maria ja Tero
 
 
Kenkä- ja hattuhylly
 
 
 Söpöä...
 
 
 Lastenvaatteitakin on hyvä valikoima - huom. juliste!
 
 
Näkymä kahvilan puolelle
 
 
 Luomukahvia myynnissä
 
 
 Kahvilassa kupit myös kierrätetty  - kivasti yksilöllisiä
 
 
 
 Hintatietoja
 
 
Kauniita tyynyjä
 
 
Toinen kiinnostava paikka Kaarlenkadulla on Citylehden vuonna 2007 parhaaksi vanhan tavaran kaupaksi valitsema Vanha Kaarle. Vanhaa Kaarlea ei voi olla huomaamatta - sen edusta on täynnä mitä ihmeellisempiä esineitä. Ja sisällä on sitten vielä ihmeellisempää. Tää pulju on kyllä varsinainen aarreaitta. Kuten näpsimistäni kuvista näkee on niillä on ihan kaikkea. Ei voi muuta kuin ihmetellä, että mistä ihmeestä tää kaikki kama on oikein tänne tullut. Kuulin hurmaavan omistajan lausahtavan jollekin asiakkaalle: "olen hullu mutta onnellinen". Niin kai!
 
 
 Näkymä kadulta - pakko mennä sisään tähän aarreaittaan!
 
 
 Gorilla vahtii syöttötuolissa kaupan edessä
 
 
 Täältä löytyy Hackmannia, Arabiaa, Kockumsia ja ihan mitä vaan
 
 
Hassu nurkka tämäkin
 
 
 Iittalan ja Nuutajärven lasia löytyy myös, luonnollisesti
 
 
Tuhkiksiakin pilvin pimein
 
 
 Pikkuleipä- ja muita purkkeja
 
 
 Heh - säästölippaiden armeija
 
 
Uskomaton tavaramäärä tässäkin huoneessa
 
 
Kuten näkyy, palkittu kauppa
 
Kolmas Kaarlenkadun eilisen iltapäivän kohteistani oli kahvila/kauppa Villipuutarha. Siitä oli aikoinaan paljon kirjoituksia eri lehdissä ja olen pitkään suunnitellut käyntiä siellä. Eilen sitten ajattelin, että voisin jopa syödä myöhäisen lounaan kyseisessä viehkossa paikassa. Mutta mikä pettymys!  Tilasin salaatin, joka alkunäkemältä oli kauniisti kasattu ja raikkaan näköinen, muka joka osoittautui kuitenkin aika onnettomaksi. Ruokalistan lupaamat runsaat vihannekset olivat muistaakseni aurinkokuivattua tomaattia, paprikaa, kurkkua ja sitten kahta laatua lässähtäneen tuntuista ja vetistä lehtisalaattia. Ne oli sitten peitetty muutamalla appelsiinin viipaleella, hunajamelonin viipaleella sekä parmankinkulla. Päälle oli valuteltu balsamicoa. Toisaalta kinkkua oli runsaasti, melkeinpä liikaakin, eikä se onnistunut pelastamaan tilannetta. Listalla luvattiin leipää, jota sai itse hakea tiskiltä korista, jossa oli tasan kolme viipaletta kuivunutta valkoista leipää - viipaleet olivat selvästi asetettu siihen aamulla, eikä niitä oltu peitelty. Koko ruokakokemus oli suhteellisen nolo. En tiedä kävikö mulle vaan huono tuuri vai onko paikka siis todellakin vanhaa mainettaan heikompi. Ehkä sille täytyy antaa vielä joskus uusi mahdollisuus Mutta miljöö on hauska, niinkuin ottamistani kuvista varmaankin välittyy.
 
 
 Hauska ja houkutteleva sisäänkäynti
 
 
 Madonna poikineen löytyy useasta kohdasta kuppilaa
 
 
 Hauska tiski, tosin aika tyhjä...
 
 
 Mielenkiintoinen installaatio tämäkin - huom. Nike-veistoksen kopio oikealla!
 
 
 Villipuutarhassa on myynnissä Odd Mollyn kauniita vaatteita
 
 
 Pöytäni vieressä mm. tällainen installaatio
 
 
 ja tällainen näkymä
 
 
Lasku kiitos!

Kommentit