ArtHelsinki, Salonki ja Habitare

Olin saanut kutsun ArtHelsinki -näyttelyyn. Olin tosi-ilahtunut, sillä lipulla pääsee niihin muihinkin näyttelyihin; Habitareen ja Salonkiin. Menin heti eilen, keskiviikkona, kun messut oli avoinna vain ammattilaisille. Tais olla ihan hyvä ajankohta, sillä Habitare etenkin on aina viikonloppuna ihan hitsin täynnä. Nyt siel oli just sopivasti tilaa käyskennellä ja tsiigailla. Mä en niinkään ole kiinnostunut noista perus-huonekaluista, vaikka ne ois kuinka hienoja. Sen sijaan  ArtHelsinki-osastolle ja Salonki-osastot viehättivät mua enemmän. ArtHelsingissä pääosa esillepanijoista on gallerioita, jotka ovat tuoneet edustamiensa taiteilijoiden töitä näytille ja myyntiin. Salongissa on puolestaan eri vintage-, vanhantavaran ja antiikkiliikkeiden ständejä. Ja yks mistä tykkäsin hirveesti oli Suomen designin aikamatka. Kaisa Blomstedt on kerrankin onnistunut, hänen suunnittelemansa pieni osasto on mainio kunnianosoitus suomalaiselle muotoilulle. Erityisesti diggasin niistä esimerkkiolohuoneista, jotka on sisutettu tähän aikamatkan yhteyteen. Ainoa, joka niistä huoneista must oli outo ja epäonnistunut oli huone, jonka piti kuvata 2000-luvun huonetta. Sitä en oikein tajunnut...

Kotiin tultuani huomasin, että olin näpsinyt tsiljoonamiljoona kuvaa, joista nyt yritän poimia jonkun tähän esimerkkinä kivasta messutapahtumasta.

 
 Yleiskatsaus Habitareen, onneks ei vielä ryysistä keskiviikkona

 
Tää messuhallin  (pohjois-?)pääty oli hauska männynrunkoineen


Eero Saarisen mukaan uustuotantoa, todella kiva!

 
Fatboy poikineen


Jukka Rintala esittelee uusia sisustustekstiilimallejaan - ihanan maalauksellisia ja tosifreesejä!


Aah, raikkaita lamppua...
 
 
Tänä vuonna Italia oli vahvasti edustettuna messuilla - tässä viittaus siihen
 

Aikamatka 50-luvulle

 
 ja 60-luvulle
 
 
 70-luvulle
 
 
 80-luvulle
 
 
 90-luvulle
 

 
 ja 2000-luvulle
 
 
 Jani Leinosen muumio - harmi etten jäänyt seuraamaan kun Arhinmäen piti haastatella Leinosta, se ois ollut myöhemmin iltapäivällä. Leinosen  kirjan No1 julkistamistilaisuus ois ollut sillon. 
 

Kiva mukaelma kuuluisasta Hokusain Aallosta, tän puupiirroksen on tehnyt taiteilija
Shiomi Nana

 
Ja tässä taiteilija Sofia Kokkosen näkemys hellenistisestä Nikestä - me like this Nike:)

 
 Tässä mieleen tulee renessanssin perspektiiviaiheet, tässä kuitenkin ikkuna oli ihan oikeesti auki, tai siis teos oli tehty ikkunan muotoon.

 
Luis Dezan työ The Puzzled look, kiinnostava
 
 
Taiteilija Pekka Paikkari Abacus-teostensa piirittämänä

 
Taiteilija Markku Salo
 
 
 Ihana kattaus
 

Huh tätä esineiden määrää...

 
 samoin, ja retro rulettaa...
 

 
 Liikkistä jotenkin...
 
 
 
Liikkistä tämäkin 

 
 

Kommentit