Absoluuttia!

Esimakua Vin- ja Sprit-
museon taidenäyttelystä.
Arvaa, mikä pullo?
Olin viikonlopulla taas vaihteeks Stokiksessa. Mut oli kutsuttu sinne Frikis & Svettis -urheilujärjestön puolesta. Meillä oli lyhyt kokous, keskusteltiin niitä näitä koskien jumppien laatua ja sellasta. Kokous kesti vaan kolme tuntia, joten siinä mulla oli sit hyvää aikaa taas tavata frendejä ja tsiigata ympärilleni.

Asuin Söderilla, Scandic Malmenissa. Malmen on uusittu ihan kivaks, siinä on vähän sellanen design-hotellin leima - tykkäsin tosi paljon! Ja ympäristöhän on kans kiva, ollaan ihan Söderin sydämessä. Ja kävelymatka joka suuntaan, myös Viikkarin terminaaliin.

Tapasin luonnollisesti mun vanhan kaverin Hellevin, joka on opas ja tietää ihan kaiken Stokiksesta. Tällä kertaa Hellevi sai mut mukaansa upo-uuteen Vin- ja Sprit - museoon Djurgådenille. Siis on Tukholmassa ollut aikaisemminkin alkoholin historiasta kertova museo, mutta tällä uudella ei ole oikeestaan mitään yhteistä edeltäjänsä kanssa. Museo on  kokenut täyden uudistumisen, paikka on uusi ja konsepti täysin erilainen. Museosta on tullut huippunykyaikainen, interaktiivinen elämysmuseo. Ajatus on aktivoida kävijät itse funtsimaan omaa alkoholikäyttäytymistään samalla, kun heitä  opetetaan ja informoidaan alkoholista ja alkoholinkäytön historiasta. Sit siel on myös aina erillinen näyttely, tällä kertaa siel oli esillä Absolut Vodka-aiheisten taideteoksia. Nää teokset oli tilattu Absolutin USA:n lanseerauksen yhteydessä 1980-luvulla. Joukossa on sen ajan kovimpien taiteilijoiden töitä - osasta näkeekin keiden!


Tässä vähän fiiliksiä Tukholmasta, huomenna lisää. Ps. Olen rajannut kuvia jonkin verran, joten ne ei nyt ihan vastaa originaalia. Mutta eiköhän niistä kuitenkin saa jonkinlaisen käsityksen siitä, mistä on kysymys.


Museossa havainnollistetaan ruotsalaista elämäntyyliä ja alkoholin käyttöä monin keinoin - tässä karavaanari-elämää.


 Tässä väsähtänyt Stadinainen - museon osastolla, jonka nimi on Fredagsmys - eli Perjantaifiilistelyä


Ja alla sitten maistajainen Absoluuttisesta taiteesta:

Lopuks: taidetta, mutta myös hyvä idea oikeesti; Absolut-lamppu!

Kommentit

 1. Olin 10.8. samaisessa näyttelyssä ja muutenkin tuntui juttu tutulta. Asuin Scandic Malmenissa ja kiertelin samoissa vaateputikeissa.

  Hotellihuoneen seinät oli kivasti tapetoitu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas - maailma on pieni, ehkä törmättiin. Joo kiva hotelli ja muutenkin kivaa seutua toi Söder!

   Poista

Lähetä kommentti