Stadissa lauantaina

Menneisyydessä ovat ne ajat, jolloin Stadi oli kesälauantaisin hiljainen. Tosin vieläkin on niin, että muualta tulleiden määrä ylittää Stadilaisten määrän, mutta silti; kaikkea tapahtuu. Tänä viikonloppuna on taas meneillään vaikka minkälaista festaria ja juhlaa. Ja risteilijöitä tulee ja menee, perjantain taisi olla yksi vuoden vilkkaimmista risteilypäivistä. Mäkin olin ottanut siihen yhden city-saittarin, perussellaisen. Ainoa poikkeus oli tosin, että tää jengi halus myös nähdä Uspenskin - se ei yleensä sisälly näihin ihan peruskierroksiin. Uspenskin tasanteelta on hieno näköala alas sekä Kauppatorille että Pohjoisrantaan, munkin oli pakko napata yks kuva.Perjantai-aamupäivällä aurinko paistoi ja Stadi oli parhaimmillaan. Pressan linnaa on alettu kunnostaa, siitä noi oranssit töttöröt siinä edessä. Kauppatorilla oli vilkasta, vaikka mua vähän ärsyttääkin se, että "perus-kauppiaiden" määrä on supistunut kaikenmaailman matkamuisto- ja pikaruoka-myyjien kustannuksella. Ihan aitoa toritunnelmaa saa lähteä hakemaan Hagiksesta tai Töölöstä. Mutta ihan kiva fiilis siel kyllä on, kansainvälinen.

Lauantaina kävelin meiltä Stockalle ja matkalla pääsin tsiigaamaan, kuinka tuore aviopari tuli Vanhasta kirkosta riisisateeseen ja siitä kivaan avoautoon. Vanha kirkkohan on Stadin suosituin vihkikirkko, siel on kesälauantaisin tsiljoonat häät.


Just married, onnea!


Aleksille päästyäni sain nähdä koko Pride-kulkueen täydessä komeudessaan, iloa ja väriä - oli pakko napata monta kuvaa. Luin Hesarista, että kulkueeseen oli osallistunut noin 8000 henkilöä - hyvä meininki.


Tästä se alkaa - Helsinki Pride


PAM  - oisko Palvelualojen ammattiliitto - hyvä, että nekin osallistuu

 Kansainvälisyyttä


Hiuksissakin sateenkaaren värit


En tunnista näitä eri ryhmiä, mutta auto on paloauto, kai?


Tää on julkkis - gay-kuningas, kuulin haastattelun radiosta alkuviikosta


 Siis, Stadissa on gay-teatteri - en tiennyt, hauskaa.Heh - Gammeldalen, Mummolaakso, ihan hyvä käännös...


Nää on nalle-miehiä - ainakin monella oli nallemyssy päässä

Sit ois ollut Tuskafestarit ja Järvenpää Blues ja vaikka mitä muuta, mutta näiden osalta sain tyytyä vaan telkkariuutisiin. Paitsi, joo, kyllä Fredalla ainakin näkyi näitä tuskalaisia etsimässä baareja, näillä kulmillahan niitä löytyy.

Kommentit

 1. paloauton kuski2.7.2012 klo 12.27.00

  @paloautokuva: En tunnista näitä eri ryhmiä, mutta auto on paloauto, kai?

  Kyllä, paloauto todellakin on paloauto, tosin aktiivikäytöstä poistunut. Auton perässä marssii karhut, kaljut ja MSC, joka on fetissimiesten järjestö (sekä satunnaista pride-kansaa). Porukoita on vaikea erottaa toisistaan, koska suuri osa hengailee kaikkien kolmen tapahtumissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon selvennyksestä:)
   terkuin Ripsu

   Poista

Lähetä kommentti