Kävelyllä Tapiolassa


Heikintorin joulufiilistä, tai sit ei...

Eilen tein pienen lenkin Tapiolassa. Fiilistelin alkavaa joulukautta ja näpsin joitain kuvia. Tästä se joulukauppa sitten käynnistyy. Asuin joskus 90-luvun alussa Tapiolassa pari vuotta mut sen jälkeen en ole siel pahemmin käynyt. Tai kyllä oon muuten käynyt, mutta en just tossa ostarilla. Ostari onkin muuttunut jonkin verran, mutta paljon on kyllä pysynyt ennallaan. Heikintori, Stadin lähistön eka mall, ts. kauppakeskus sisätiloissa, on luonnollisesti edelleen siel, ja aika samanlainen se on kuin mitä sillon joskus kymmeniä vuosia sitten. Moni ei ehkä uskois, mutta tää vuonna 1968 rakennettu, Aarne Ervin suunnittelema,  kauppakeskus oli aikoinaan ainutlaatuinen Suomessa. Kuten muut vanhemmat osat Tapiolaa, kuuluu tääkin valtakunnallisesti tärkeiden kulttuuriympäristöjen listalle. Se edustaa modernistista arkkitehtuuria parhaimmillaan, mut silti mun mielestä sitä on pahasti laiminlyöty. Kun siel kävelee, niin ei ikinä uskois, että se on niinkin tärkeä mesta - tylsiä kauppoja ja rafloja, joiden sisustus/valikoima/tarjonta ei kyllä anna mitään vihiä siitä, että täällä nyt jotenkin arvostettais nimenomaa modernismia tai muutenkaan paljon yhtään mitään.
Fyrkkaa laitetaan uusiin mestoihin ympäri ämpäri Espoota, mutta jotenkin vaan näyttäs siltä, ettei Tapiolasta välitetä paljoakaan. Toivottavasti oon väärässä.

Se, mikä mua ostarilla kans harmitti just nyt, oli se, että  Heikintorin takana sijaitseva H&M-liike oli pysynyt ihan yhtä tylsänä ja vaatimattomana kuin sillon yhekskytluvulla kun se tonne tuli. Toi tylsyys tuntuu niin oudolta, kun kuitenkin HenkkaMaukat yleensä aina seuraa ajan henkeä niin valoikoimillaan kuin myös liikkeen sisustuksella. Mutta noup, Tapiolassa on toisin. Siel tuntui kun aika ois pysähtynyt, ja pysähtynyt just johonki kasari-ysärilukujen vaihteeseen. Tai ei oikeestaan mihinkään Sooo boooooriing. Harmi - must se on yleisön aliarviointia ettei viitsitä tehdä liikkeestä yhtään puhuttelevampaa.

Mutta sitten taas toi kirkon ja uimahallin ja Keskustornin ympäristö olivat luonnollisesti edelleen mageita. Uimahallihan on peruskorjattu ja joitain kaivauksia oli nytkin Keskustornin lähistöllä.  Iltavalaistuksessa paikat näyttivät kyllä aivan upeilta.Kukkatori edelleen paikoillaan, Heikintorin edessä. Nyt joulukukat ja
kanervat pääroolissa

Sampokujan joulumeininkiä...

Stocka seisoo paikallaan - kuin peruskallio

Stockan joulukoristeita

Uimahalli oikealla - sekin A. Ervin suunnittelema, valmistunut
vunna 1965.

Tapiolan upea kirkko on
Aarno Ruusuvuoren suunnittelema, niinikään vuodelta 1965


Kommentit