Borremans


A2
lähde: http://www.zeno-x.com/artists/michael_borremans.htm

Piipahdin ohikulkiessani tsiigaamassa Michael Borremansin näyttelyn. Hitsin vangitseva!

Michael Borremans on lähes viiskymppinen belgialainen kuvataiteilija. Borremans on tuonut Taidehalliin öljyvärimaalauksia, akvarelleja, piirustuksia ja videoteoksia. Vaikka moni teos on ensinäkemältä jotenkin realistinen, luonnollisen oloinen, niin ei sit kuitenkaan. Kaikissa on joku hämmentävä juju ja fiilis.
Useiden teoksen kohdalla mulle tuli hämmentävä jälleennäkemisen tunne, mut sit samalla työt kuitenkin yllättivät mut omalaatuisuudellaan ja kummallisuudellaan.

Borremans käy mun mielestä kekseliästä keskustelua melkein  kaikkien taidehissan kaanonista tuttujen suuntausten kanssa.
Mä näen töissä flaamilaisia suuruuksien valonkäyttöä, tarkkuutta ja tummuutta, renessanssin perspektiiviviitteitä, pohjoismaisen keskiaikaisen kirkkotaiteen kuvauksia, psykoanalyyttista symboliikkaa jne.

Automat
Lähde: http://www.zeno-x.com/artists/michael_borremans.htm


Mulla oli vaan 25 minuuttia aikaa, joten pakko kyllä yrittää ehtiä tutkailemaan näitä teoksia viel yhen kerran, keikka jäi jotenki vähän kesken.  Taidehallin näyttelyä ja Borremansia on hypetetty hirveesti  viime viikkoina, ja jengi onkin selkeesti  ollu kiinnostunutta. Näyttelystä tehty kirja oli myös myyty loppuun.

Tällä kertaa en saanut kuvauslupaa, mutta poimin muutaman kuvan Zeno X Galleryn verkkosivuilta ja Art News -sivustolta.

Sleeper
Lähde: http://www.zeno-x.com/artists/michael_borremans.htm
Nude
Lähde: http://artnews.org/zenox/?exi=22407&Zeno_X&Micha_l_Borremans
Kommentit