Muotoilua Stadissa

Kuten varmaan on selvinnytkin, ovat Kamppi ja Rööperi stadinaisen lempparialueita Stadissa. Niin, ja Töölö luonnollisesti. Noilla kaikilla alueilla tuntee, että on Stadissa, mutta silti jotenki ei...
Se johtuu varmaan siitä, että Stadi yhdistetään niin automaattisesti kaikkiin isoihin Stokkiin ja Sokoksiin ja Espoihin ja sellasta. Eikä noissakaan tietenkään o mitään vikaa. Mutta on kyl todettava, että kun tulee pikkusen ton ydin keskustan ohi, niin tunnelma vähän rauhoittuu, eikä jengi säntäile ympäriinsä niin holtittomasti.

Ja se mikä mua tietenkin eniten miellyttää näillä kulmilla on se, että täällä törmää aina johonkin kivaan uuteen tai ennen huomamatta jääneeseen mestaan; galleriaan, putiikkiin, kahvilaan tai muuten vaan johki silmää hivelevään rakennukseen tai vaik johki ulkoilmataideteokseen.

Tää sepustus johtuu nyt siitä, että mä taas eilen sain mahdollisuuden vetää Design-kävelyn amerkikkalaisille Finlandia Vodka -myyjille. Listalla oli luonnollisesti Espan Marimekko ja Artek, mutta sit käytiin kans Rööperissä Anna Heino Design Jewellery -työhuoneella. Siel en ollut aiemmin käynytkään. Anna tekee itse joka ainoan oman korunsa, alusta loppuun. Hän esitteli meille tuotantoaan ja työtilojaan. Näitä pikkuisia kultasepänliikkeitä on liuta Stadin design-alueella ja jokaisella näyttää olevan oma kekseliäs tyylinsä. Ois joskus kiva tehdä keikka sillä tavalla, että kävis vaan tsiigaamassa näitä kultasepänpajoja. Niinku välillä tekee kierroksen taidegallerioissa.

Symppis ja lahjakas muotoilija


Design ja valmistus: Anna Heino

Eilinen kierros loppui Design Forumiin, jonka alakerrassa esiteltiin Vuoden Nuori Muotoilija -palkinnon voittaneiden Laura Laineen ja Heikki Salosen töitä.


Design Forumin alakerrassa
Vuoden Nuori Taiteilija -näyttely
Siinä kans vast onkin kaksikko. Laura tekee muotikuvia piirtämällä ja Heikki on kansainvälisen muotimaailman huipulle hypännyt muotisuunnittelija.  Lauran  harmonisia, mutta silti yllättäviä ja mielettömän yksityiskohtaisia muotipiirroksia näkee aika useinkin maailman muotilehtien sivuilla. Heikki puolestaan vastaa Diesel-merkin naisten vaatemalliston suunnittelusta. Hänen mallejaan tulee olemaan kohtapuolin myynnissä Dieselillä. Diesel on mun yks suosikkimerkeistä, joten odotan tosi paljon Heikin malleja tohon Manskun Diesel Storeen.

Taustalla Laura Laineen piirros-teoksia
ja edessä Heikki Salosen suunnittelemaa
muotia

Kommentit