Vaatekaappiräjähdys ja Kaunis Veera

Valittelin tuttavalleni Pirjolle, kuinka tukala tunnelma vaate- ja kenkäkaapeissani on - tai itseasiassa kuinka se  tunnelma on levinnyt pitkin ja ympäri asuntoa. Eki osaa pitää omat vaatteensa ojennuksessa, mutta minun vaatteeni ja kenkäni vyöryvät huller om buller pitkin lattiota, seiniä, kaappeja, ovien pieliä - vain muutama paikka mainitakseni.
Sanoin Pirjolle, että tarvitsen personal organizerin, joka laittaisi asiat järjestykseen. Pirjo piti minulle luennon siitä, kuinka hän vie  tiuhaan hyviä, mutta käyttämättä jäämiä vaatteitaan ja kenkiään Second Hand -liikkeeseen; Kauniiseen Veeraan. Siellä ei oteta mitä tahansa vastaan, omistajalla on tarkka vainu siitä, mikä menee kaupaksi, mutta silti kannattaisi käydä tarjoamassa myyntitiliin. Jos vaate on ollut käyttämättä yhden sesongin yli, on korkea aika viedä se kierrätykseen (ja hankkia uutta tilalle??)

Innostuin siis ajatuksesta ja päätin skarpata. Aloin tutkia unohtamiani vaatekaappien nurkkia ja muita paikkoja.löytääkseni jotain mistä raaskisin luopua "sellaista, jota en ehkä vielä joskus kuitenkin ehkä  haluaisi pitää tai vaikka, jos lastenlapset joskus vaikka haluaisivat leikkiä naamiaisia tai..."

Kurkottelustani ja kaivamisestani seurasi suurempi katastrofi: kokonainen vaatetanko räjähti alas ja vei mukanaan myös kaikki Ekin kauniisti ripustetut jutut siinä samassa hötäkässä.....Koko pitkä halli, missä tämä nimenomainen komero sijaitsee, lainehti (?) vaatteista, vaateripustimista ja kengistä.

No - toisaalta, siinä oli se hyöty, että löysin sieltä kasasta paljon "uusiakin" releitä.

Projekti on vielä paljon kesken, mutta olen kuitenkin päässyt niin pitkälle, että olen valikoinut ja vienytkin jotain jo Kauniiseen Veeraan. Haluan ensin pestä ja silittää kaikki sinne vietävät jutut -valmistelu vie aikaa.... Mutta projekti on käynnistynyt.
Veeran mukava omistaja katsoo ja puntaroi todella tarkkaan, mitä kannattaa ottaa vastaan - loput hyvät kamat vien kirpparille ja kierrätykseen. Tyttäretkin voivat haluta jotain - vaikka itse asiassa ainakin Tiina on vähän samassa jamassa kuin minä, Linda on järjestelmällisempi.

Mutta siis projekti jatkuu - pidetään peukkuja, että en väsähdä kesken kaiken....

Kommentit