G5

Perjantai-iltana oli minun vuoroni järjestää G5-tapaaminen. G5 on minulle rakas porukka samanikäisiä kavereita. Olemme tapailleet säännöllisesti yli 20 vuoden ajan. Meitä on siis viisi kaverusta, jotka tapailemme vuoron perään toistemme luona. Aluksi meininki oli aika pitkälle "sinnkuelämä"-muotoista; tavattiin jonkun luona ja otettiin vähän alkudrinkkejä ja jatkettiin stadin yöhön. Kalle Xll tais olla yks paikoista missä kävimme tsiigailemassa sitä sun tätä... Jostain syystä meno on nyt vähän tyyntynyt, ja olemme enimmäkseen tapailleet siis toistemme kotona ja harrastaneet syömistä, juomista ja terapia(?!)-muotoista juoruilua.

Olemme kaikki ihan erilaisia tyyppejä, mutta silti on myös paljon yhdistäviä tekijöitä. On ihan mahtavan ihanaa käydä läpi asioitaan ja kuunnella toisten juttuja - kun tietää taustojakin niin pitkältä ajalta. Itse asiassa yhden G5:läisistä olen tuntenut jo 14 vuotiaasta lähtien, ja vanhempamme ovat tunteneet toisensa vieläkin pidemmältä ajalta. Muutenkin taustamme ja tapaamissyyt ja - mekanismit ovat jännästi kietoutuneet toisiinsa. Joku on aina tuntenut jonkun ensin jo ekoilta kouluvuosilta kai. Kaikki me ollaan käyty koulut stadissa ja asuttu tässä ihan keskustan tuntumassa suuren osan elämää.
Vuosien varrella olemme eronneet, ja menneet naimisiin ja itkeneet menetyksiä ja iloinneet menestyksestä. Varsinkin viimeisinä vuosina myös hyvät matkakertomukset ovat olleet vahvoja puheenaiheita. Ja minun ikuiset ja vaihtuvat opiskeluni ja ammattini...

Kaiken kivan lisäksi nämä G5-tapaamiset aiheuttavat minulle vähän paineita: ruuanlaitto ei enää vuosiin ole minua kiinnostanut. Päädyin siis taas ihan yksinkertaiseen vaihtoehtoon;  sieni-pekonipastaan. Mutta siitä tuli ihan hyvää.
Nauhapastaa, tuoreita herkkusieniä, pekonisuikaleita, valion juustolla maustettua ruokakermaa, creme fraichea, sipuli ja basilikaa koristeeksi. Nam, tytöt tykkäs:) Lisäksi suomalaisia luomutomaatteja paloiteltuna ja siinä seassa marinoituja valkosipulin kynsiä ja basilikaa. Gorgonzola-juustoa ja maalaispatonkia ja suolakeksejä. Jälkkäriksi Kakkugallerian mustaherukka-suklaakakkua. Kakussa G5-laatta, joka herätti ansaittua riemua.

Kommentit